Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tudj meg többet a szórófejekről!

2023-11-14 10:24:16

Mindenki egy olyan önműködő öntözőrendszerre vágyik, amivel csak minimálisan kell foglalkozni, hiszen gyakorlatilag a munka nagy részét elvégzi az ember helyett. Ez ma már nagyon is megvalósítható. Azonban sokan nincsenek tisztában azzal, milyen fontos, hogy az egyes alkatrészek passzoljanak egymáshoz. Maga az öntözendő környezet például azt is meghatározza, milyen szórófejeket válasszunk. A következő cikkben most ezeket vesszük górcső alá.

Hogyan szerezzük be a nekünk való szórófejet?
Az ember azt gondolná, hogy mi sem egyszerűbb ennél, azonban amikor először határozzuk el magunkat az automata öntözőrendszer kiépítése mellett, akkor rájövünk, hogy ez nem így van. A szórófejeknek is sokféle típusa létezik. Az AutomataÖntözőrendszer.com szórófej kínálata is azt mutatja, hogy számos opció közül választhatunk.

Vannak spray és rotoros változatok is. De, melyiket érdemes választani? Ez igencsak sok mindentől függ. Például attól, hogy mekkora vízmennyiséggel dolgozna a rendszer, és hogy egyáltalán mennyire nagy az adott terület.

A gyep esetében a földbe süllyesztett változat képes helytállni, tehát mindkét típus szóba jöhet. Természetesen ennél jóval több tényező befolyásolja a kiválasztási folyamatot, ezért most a különféle szórófejek jellegzetességeiről is szót ejtünk.

Melyik szórófej mit tud?
A spray szórófej 2-5 méteres hatósugárral locsol, s általában erre a termékre a nagy vízhozam jellemző, így elég lehet 5-10 percig is működtetni.

A rotoros szórófejet gyakran vetik be nagy területeken, ami akár 8-12 méteres sugárban is képes öntözni. Az alkatrész a víznyomás hatására emelkedik ki a földből és forgatja a vízfüggönyt. Az 50 és 360 fokban is forgatható rotor teszi lehetővé ezt a forgó mozgást.

Mikor lehet a hasznunkra a rotoros szórófej?
A nagy méretű földterületeken egyértelműen a rotoros darab boldogul jobban. Nemcsak 5-6, hanem akár 25-28 méteres sugárban is locsolhat. Többnyire jár hozzá egy speciális kulcs, amivel a szórási szöget lehet beállítani, valamint a fúvókákat cserélhetjük.

A közepes hatótávolságú produktumok a kertekben és a közterületeken egyaránt hasznosak. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy gazdaságos működést tesznek lehetővé.


Ismerkedjünk meg a Hunter PGP Ultra szórófejjel!
A Hunter PGP ultra megmutatja nekünk, hogy milyen egy igazán minőségi szórófej. A megvastagított gumifedél zárja ki a szennyeződéseket. A forgásszög 40-360 fokban is állítható, és a fúvóka szintén cserélhető. A vízkenésű fogaskerék hajtómű biztosítja a hosszú távú használatot. Az önszabályozó turbinarendszer egyenletes forgást tesz lehetővé.

Emellett megemlíthető még a nagy méretű szűrő, ami meggátolja a dugulást, illetve a szögmemória is, amely elforgatás esetén visszaállítja a szórófejet a beállított értékre.

A szórófejek tehát az öntözőrendszer fontos részét képezik, de nem mindegy, hogy melyik mellett döntünk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online