Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A vidéki költözés tudnivalói

2023-11-14 14:25:11

A vidéki költözés alapos előkészületet igényel, ezért nagyon fontos, hogy időben kérjünk árajánlatot és fixáljuk le az időpontot. Ha ezt megtettük, akkor jöhet az összepakolás, a csomagolás és a bútorok, háztartási gépek, műszaki cikkek védőfóliázása, így már készen is állunk a szállítók megérkezésére. Ha pedig ezek a fenti dolgok nehézséget okoznak, akkor erre is van megoldás!

Az árajánlat
Minél előbb érdemes árajánlatot kérni, hiszen a Promove szerint, ha a költöztetés vagy a bútorszállítás vidékre történik, akkor az ideális időpontot mihamarabb le kell foglalni. Az árajánlathoz szükség van arra, hogy hozzávetőlegesen megjelöljük, mennyi és milyen jellegű holmi fog költözni, erről tételes listát kell írni. Azt is meg kell adni, hogy mekkora lakásból költözünk, hiszen a cég ebből már tudni fogja, hogy körülbelül mennyi holmira számíthatnak.

Lényeges, hogy honnan hova kell utazni, illetve hogy a két helyszín milyen helyi sajátosságokkal rendelkezik. Ebbe beletartozik az emeletek száma, a lift elérhetősége vagy a parkolási problémák. Jelezni kell, ha valami extra méretű vagy súlyú dolgot is mozgatni kell, például zongorát vagy amerikai hűtőt.

Az árajánlatok összevetése
Ez nem egy egyszerű művelet, hiszen valószínűleg kapni fogunk fix, tételes és óradíjas ajánlatot is. Éppen ezért azt ajánljuk, hogy ne ez legyen elsődlegesen a választás alapja, hanem kellő súllyal essen latba az adott cég szolgáltatásának minősége, a korábbi referenciái, a szállítók megbízhatósága, testi ereje és természetesen a személyes szimpátia.

Nagyon gyakran előfordul, hogy végül a legolcsóbbnak tűnő választás lesz a legdrágább, mert valamilyen fontos tárgy megsérül, vagy olyan extra költségeket számolnak fel, amire nem számítottunk.

Az időpont-egyeztetés
Azért ajánlott minél előbb egyeztetni a költöztetés időpontját, mivel nagyon sokan szeretnének hétvégén költözni, így ezek a dátumok hamar betelnek. Ha sikerült megbeszélni a pontos időpontot, akkor nincs más dolgunk, mint a fennmaradó időben mindent bedobozolni, a szekrényeket lapra szerelni, a műszaki cikkeket, háztartási gépeket, bútorlapokat befóliázni.


A költözés napja
Már korán reggel javasolt lefoglalni az autó parkolóhelyét, így a legközelebbi helyre kell lehordani a holmikat. Ez az óradíjas elszámolásnál nem mellékes szempont. Aki plusz szolgáltatásokat igényelt, például a bútorok lapra szerelését vagy a teljes dobozolást, védőfóliázást, ott a kollégák ezzel a feladattal kezdenek, majd amikor minden készen áll, leviszik az autóba.

A költöztetők a lehető legrövidebb és leggyorsabb úton fognak eljutni a célállomásra, ahol elkezdődik a lepakolás a dobozokra írt instrukciók alapján. Ha bútor-összeszerelés is szükséges, akkor természetesen ez is megtörténik. Ezután lezárul a folyamat és következik az elszámolás.

Ha olyan költöztető céget választ, akik tudják a dolgukat, gyorsak és hatékonyak, akkor nem kell attól félni, hogy a művelet elhúzódik, esetleg nem úgy zajlik le, ahogyan kellene, éppen ezért nagyon jól gondolja át, hogy melyik vállalkozást választja! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online