Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol helyezkednek el a gödöllőieket leginkább gyógyító kórházak a fertőzési rangsorban?

2023-11-13 12:41:09

Október végéig gyakorlatilag titok volt, hogy miként állnak a magyarországi kórházak a fertőzésekkel. A Direkt36 újságírói egy éven át nyomozták annak az okait, hogy Magyarországon miért nő évről évre a súlyos szövődményekkel járó és sok esetben halált okozó kórházi fertőzések száma.

A gödöllőieket főként a kistarcsai Pest Vármegyei Flór Ferenc Kórház és a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet ez irányú adata érdekelhetik. A nemrégiben nyilvánosságra hozott listát böngészve az alábbiak állapíthatók meg:
• A multirezisztens kórokozók (különböző baktériumok, gombák és egyéb paraziták) miatti fertőzések gyakorisága alapján (84 kórház) a hatvani kórház a 21. (gyakorisági mutató 34,32), a kistarcsai kórház pedig a 60. a rangsorban (gyakorisági mutató 13,51).
• A Clostridium difficile (az antibiotikumoknak ellenálló veszélyes baktériumok elszaporodásából eredő) fertőzések gyakorisága alapján (76 kórház) a kistarcsai kórház a 16. (gyakorisági mutató 77,89), a hatvani kórház pedig a 29. a rangsorban (gyakorisági mutató 61,15).
• A véráramfertőzések gyakorisága alapján (73 kórház) a kistarcsai kórház a 43. (gyakorisági mutató 12,17), a hatvani kórház pedig a 60. a rangsorban (gyakorisági mutató 6,34).
A helyezési számok átlaga alapján a hatvani kórház 36,67-es, míg a kistarcsai kórház 39,67-es mutatóval rendelkezik.

A nyomozásról szóló dokumentumfilm november 11-én lett publikus. Íme:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online