Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda Magyar Kupa: ígéretes gödöllői lépés a negyeddöntős tagságért

2023-11-01 18:18:59

Úgy hozta a sorsolás, hogy az elmúlt szezonban még extraligás MTK Budapesten kell(ene) túljutnia a gödöllői hatosnak ahhoz, hogy hat év elteltével ismét negyeddöntős legyen a díszes serlegért zajló küzdelemsorozatban.

Az osztályváltás miatt személyi összetételében jelentősen megváltozott fővárosi kék-fehérek alaposan beragadtak az első szett elején, aminek azt lett a következménye, hogy Szalay Attila csapata 16-5-re is vezetett. Később szűkült ugyan a „rés” a riválisok között, ám a hazai formáció magabiztosan jutott részelőnyhöz.

A házigazdák szemszögéből nézve, jól kezdődött a második felvonás, ám 11 pontnál a vendégek utolérték a gödöllőieket, akik többször is jól reagáltak a derekasan küzdő MTK-s hölgyek szorongatására, és behúzták a játszmát.
A harmadik etap első négy pontja a vizitálóké lett, majd egyfajta hullámvasutat láthattak az érdeklődők, ami során hol az egyik, hol a másik csapat szerzett 3-4 pontot zsinórban. Kéttucatnyi pontnál nem volt különbség a mérkőző felek között, majd három egymást követő gödöllői egység került fel az eredményjelzőre. Mint utóbb kiderült, erre a hazai feltámadásra már nem talált ellenszert a fővárosi csapat, így városunk hatosa három szettben diadalmaskodott a nyolcaddöntő első felvonásán.

Amennyiben a visszavágón a gödöllői lányok legalább két játszmát megnyernek, bejutnak a negyeddöntőbe (legjobb nyolc csapat), aminek légkörébe a 2017/2018-as idényben szagolhattak bele.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Gödöllői RC – MTK Budapest 3-0 (17, 22, 15)
A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. A visszavágót november 14-én, kedden 19.30 órától rendezik meg a fővárosban.
Következik: Gödöllői RC – TFSE november 11., szombat 17 óra, MATE sportcsarnoka.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online