Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi minden kellhet a spiccbotos horgászat eredményességéhez?

2023-10-20 08:05:42

Hogy néz ki a gyakorlatban a spiccbotos horgászat felszerelésigénye, technikája és menete? Mi minden kellhet ahhoz, hogy a módszer segítségével percenként tudjuk fogni a halat és közben remekül szórakozzunk?

Sokan talán el is felejtik, mennyire varázslatos pecázási módszerről van szó. Holott az egyik legősibb technika, amely a mai napig varázslatos időtöltést jelenthet. Úgyhogy őszintén reméljük, hogy a cikken keresztül sokaknál kedvet tudunk csinálni a kipróbáláshoz.

Milyen felszerelésigénye van a spiccbotos horgászatnak?
A technika egyik legfőbb varázsa a maga egyszerűségében rejlik. Éppen ezért a felszerelés igény sem túl összetett. Különösen amiatt, mivel a módszer kivitelezéséhez például orsó sem szükséges.

Az alapot többek között a Damil.hu spiccbot választékából is elérhető horgászbot adja. Ehhez kell egy, a bot hosszúságával megegyező végszerelék. Főzsinórral, úszóval, megfelelő ólmozással, előkével és horoggal.

Gyakorlatilag mindössze ennyi szükséges a technika kivitelezéséhez. Kiegészítve persze a csalival, az etetőanyaggal és a merítővel. Persze a felkészültség jegyében nem árt, ha a horgászdobozunkban aprócikkek is akadnak, illetve minden alkatrészből van tartalék.

Milyen hosszú pálca szükséges a spiccbotos horgászathoz?
A bothosszt mindig a körülményekhez mérten a legjobb megválasztani. 2-3 méteres kivitelekkel könnyebb manőverezni sűrűn benőtt partszakaszokon. Egy 5-6 méteres változattal viszont távolabbra tudjuk bejuttatni a végszereléket.

Ami fontos, hogy a szerelék hossza megegyezzen a horgászbot hosszúságával. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a dobások kivitelezése különösebb gond nélkül menjen, másrészt a halak partra terelésével se legyen gondunk.

Lényeges faktor az úszó mérete, illetve súlyozása. Kisebb keszegek, kárászok esetében egy apró, néhány grammos úszó lehet a nyerő. De, ha pontyot is szeretnénk fogni, akkor válthatunk némileg erősebbre is.


Mi lehet a nyerő csali spiccbotos horgászatnál?
Amennyiben keszegek és kárászok a célhalaink, úgy a csonti, a szúnyoglárva, vagy a giliszta is beválhat. Amennyiben inkább a pontyokra célzunk, úgy felkerülhet a horogra kukorica, pellet vagy egyéb horogcsali.

Nem szabad megfeledkezni az etetés fontosságáról sem! Elvégre a módszer kulcsát jelenti, hogy célzott etetéssel magunk elé tudjuk csalni a halakat. Ennek jegyében számít a helyismeret, majd a halak táplálkozási szokásának megfelelő táplálék bekeverése.

Pecázás közben érdemes ütemesen ráetetni a helyre, hogy a beeső halakat terülj-terülj asztalkám fogadja és ne álljanak tovább táplálék híján. Hogyha erre tudatosan odafigyelünk, akkor a mindössze néhány órás spiccbotos horgászat is valóságos élménypecával érhet fel. Bízunk benne, hogy hasznos ötleteket tudtunk adni a megvalósításhoz, görbüljön mindenkinek! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online