Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rohamosan fejlődik a klímatechnika

2023-09-30 13:29:53

Az ember mindig is vágyott ara, hogy befolyásolja azt a környezetet, amiben tartózkodik. Eleinte beérték őseink a levegő hőmérsékletének változtatásával, amely elengedhetetlenül fontos volt számukra a túléléshez.

Később már ettől eltérő igények is felmerültek, ezeknek igyekszenek megfelelni többek között a Zimankó Kft. szolgáltatásai is. Ezek közé tartozik a levegő tisztaságának szabályozása, valamint a páratartalmának módosítása. E célok kielégítése érdekében különféle gépek születtek.

Ilyenek például a ventilátorok, majd az elektronikai fejlődésnek köszönhetően újabb és újabb szerkezetek jelentek meg. Az 1890-es években kezdett ez a folyamat kibontakozni, ám akkoriban főként ipari célú felhasználásról beszélhettünk.

Áttörés a világháború után
Az első világháborút követően, az 1920-as években már lakossági használatra is készültek egyre bonyolultabb berendezések. Ezeket elkezdték gyártani, majd elérhetővé váltak szélesebb körben. Felvetődött azonban, ahogy az energiaárak emelkedtek, hogy mennyire gazdaságos ezeket működtetni.

Közben persze egyre magasabbak lettek a társadalmi elvárások, sokan vágytak a komfortos életre. Egyre többen tulajdonítottak jelentőséget nemcsak annak, hogy egy készülék ellássa a funkcióját, hanem annak is, hogy milyen a külleme. Manapság már számos különböző kivitelű készülékkel lehet találkozni. A fejlesztésekkel egymást sarkallják újabb innovációkra a gyártók.

Fokozatmentes teljesítményszabályozás
Ezen a ponton kell megismerkednünk egy új kifejezéssel, az inverterrel. Ez egy rendkívül fontos fejlődési lépcső, amely voltaképpen egy fokozatmentes teljesítményszabályozó elektronika, aminek köszönhetően egy berendezés alkalmas arra, hogy 25, 50 vagy 100%-on működjön. A szóban forgó szoftver előnyösen befolyásolja a klíma tulajdonságait.

Ezek közé tartozik az energiafogyasztás mértéke és a zajkibocsátás. Lehetővé válik a fokozatos indítás és leállás, de a befújt hőmérséklet is szabályozható lesz, és lehetőség nyílik a teljesítmény kiegyenlítésére is.


Ezért érdemes profikra bízni a klímatechnikát
A klímatechnika folyamatosan fejlődött az elmúlt évtizedekben. A Zimankó Kft mindig lépést tartott a trendekkel egészen a cég 1995-ös megalapítása óta. A vállalatnál tisztában vannak azzal, hogy mik a legmodernebb megoldások, és mik az ügyfelek igényei.

Megrendelőik bizalmát azért nyerték el, mert mindig pontosan, precízen dolgoznak. Szakmai körökben és partnereik számára is megbízhatóságukról váltak ismertté. Komoly tapasztalattal rendelkeznek a klímák telepítése, javítása és karbantartása kapcsán.

Mindig figyelembe veszik az ügyfeleik igényeit. A Zimankó Kft szakképzett és rátermett dolgozói a kivitelezés alkalmával mindig pontosan, szakszerűen járnak el. Az esetlegesen felmerülő változtatási kérelmeket rugalmasan kezelik. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online