Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Októbertől szabadáras lesz a személytaxizás Gödöllőn

2023-09-29 10:41:11

Legutóbb tavaly júliustól emelkedtek a taxisok által alkalmazható tarifák Gödöllőn. Az alapdíjat 1.000 forintban határozta meg a helyi rendelet, a kilométerdíj 400 forint/km lett, míg a várakozási díj 100 forint/perc mértékre rúgott.

Október 1-jétől a helyzet megváltozik városunkban. Történt ugyanis, hogy a helyi taxisok közössége arra kérte a polgármestert, tegyen meg mindent, hogy megszűnjön a – kvázi – hatósági áras rendszer Gödöllőn. Indokként a jelenlegi inflációs környezetet és a megemelkedett rezsiárakat sorakoztatták fel, mondván: az elkerülhetetlen és szükségszerű tarifaemelésre hatósági árszabás esetén nem lehet kellően gyorsan és hatékonyan reagálni.

A képviselőtestület tagjai elfogadták az érvelést és a polgármesteri javaslatot, ezáltal októbertől a gödöllői taxisok megkapták a szabadságot arra, hogy az alapdíjat, a kilométerdíjat, valamint a várakozási díjat maguk határozzák meg.

Értesülésünk szerint a gödöllői tarifák nagy valószínűséggel igazodnak majd a fővárosban jelenleg alkalmazott díjtételekhez. Ha ez valóban így lesz, az alapdíj 1.100 forintra, a kilométerdíj 440 forintra, a várakozási díj pedig percenként 110 forintra emelkedik városunkban.

Az új rendelet kitér arra is, hogy személyszállítási taxi-szolgáltatás kizárólag a gépjármű gyártási éve alapján a gyártástól számított legfeljebb 10. évben történt műszaki vizsgán engedélyezett időpontig végezhető településünkön.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online