Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogy miért érdemes informatikusnak menni? Ebben a cikkünkben megmutatjuk!

2023-09-25 10:16:17

Abban az esetben, ha van némi affinitásunk a matematikához és az informatikához, akkor a legszerencsésebb emberek közé tartozunk a világon, mivel sokkal könnyebb dolgunk lesz a munkakeresés során, mint a többieknek. A mai cikkünkben pedig megmutatjuk, hogy miért.

Bárhol találhatunk állást
Az utóbbi egy évtizedben bekövetkező nagymértékű digitalizációnak köszönhetően a cégek már szinte képtelenek megállni a helyüket IT szakemberek nélkül a világban. Ennek eredményeként pedig szinte bármilyen területen, és az ország egészében találhatunk állást.

Mindezt pedig viszonylag gyorsan tudjuk megtenni. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy az alapdiplomások átlagosan 1,7, míg a mesterdiplomával rendelkezők 1,1 hónap alatt találnak állást.

Ha Siklós környékén szeretnénk informatikusként elhelyezkedni, akkor a Siklósállás portálon, a https://siklosallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio linken mindenképpen érdemes körbenéznünk.

Home office lehetőség
Bár, megvan az előnye az irodában történő munkavégzésnek is, de nincs annál jobb érzés, mint a munkaidő kezdete előtt egy órával felkelni, és megúszni a tömegközlekedésen való zötykölődést vagy a dugókat.

Annak köszönhetően pedig, hogy a fejlesztői munkákhoz csupán egy laptopra van szükség, sokkal nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy néhanapján otthonról is dolgozhassunk.

Nagy a munkaerőhiány
A technológia manapság történő folyamatos fejlődése és változása leginkább ahhoz vezetett, hogy egyre több olyan alkalmazottra van szükség, akik magabiztosan mozognak az IT világában.

Szinte a teljes informatikai ágazat hiánnyal küzd, de különösen sok a betöltetlen .NET fejlesztő, Java és C programozó, illetve rendszergazda és rendszerüzemeltető állás. Ezért is próbálják a toborzók a LinkedInen és az egyéb webes felületeken elhalászni az ígéretes szakembereket.

Ami pedig a meglévő IT-s dolgozókat illeti, a cégek úgy bánnak velük, mint a hímestojással. Igyekeznek a magas bérekkel és a különböző extra juttatásokkal minél tovább a cégnél tartani őket.


Hogy ez mekkora összeget jelent pontosan?
Sokat és még annál is többet. Olyannyira, hogy már a kezdő fizetésünk miatt sem kell aggódnunk. A legtöbb helyen ugyanis már a 400 ezer forintot is megadják. Némi gyakorlat szerzése után pedig akár a havi 1 millió forintos fizetés is elérhető.

Bár, azt hozzák kell tenni, hogy ebben az ágazatban is nagy a különbség az ország különböző régióiban elérhető fizetések között. Számtalan olyan példát láttunk már, hogy a fővárosban bizonyos munkakörökben akár másfélszer annyit keresnek a munkavállalók, mint más településeken.

Folyamatos fejlődési lehetőség
Mint ahogy azt már fentebb is írtuk, az informatika világa folyamatosan változik, így ezen a területen permanensen új kihívásokkal tudunk szembesülni. Ez pedig garanciát jelent arra, hogy soha nem fogunk unatkozni, és a felmerülő problémákon keresztül folyamatosan fejlődünk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online