Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több mint 200 napos késéssel szabadságolási tervvel rukkolt elő Gémesi György

2023-09-25 11:16:41

Augusztus közepén Hiába a törvényi előírás, Gémesi György nem terjesztette szabadságának ütemezését a képviselőtestület elé címmel arról írtunk, hogy az egyértelmű jogi szabályozás ellenére városunk első embere nem készített előterjesztést szabadságolási tervéről február 28-ig, így azt a települést irányító grémium tagjai nem hagyhatták jóvá.

Nos, mint utóbb kiderült, a cikknek lett hatása, hiszen a gödöllői városatyák szeptember 21-i tanácskozására készült egy előterjesztés, ami tájékoztatást adott Gémesi György idei évre vonatkozó szabadságolási tervéről. Ebből – többek között – az derül ki, hogy Gödöllő főpolgára 2023-ban a lehetséges 39 napból (25 nap alapszabadság és 14 nap pótszabadság) 31 napot kíván szabadságként felhasználni.
A keretből januárban 2 napot, júliusban 8 napot, augusztusban 6 napot fogyasztott el. Az év végig októberben, novemberben és decemberben egyaránt 5-5-5 napra szabadságolná magát Gémesi György, aki szóbeli kiegészítése során elismerte: hibázott, hogy nem tartotta be az előírt határidőket, és most ezt korrigálja. Egyidejűleg bocsánatot kért, hogy többet dolgozik, mint, amit a jogszabály megenged.

A jogszabály szerint a fennmaradó, ebben az esztendőben a tervezet alapján úgy tűnik, igénybe venni nem kívánt 8 napot január 31-ig hozzá kell adni a jövő évi szabadsághoz, ám ezt legkésőbb március 31-ig ki kell adni, pénzben megváltani jogszabály ellenes.

Hogy mindezt megtudjuk, a szeptember 11-i héten lezajlott kormányhivatali ellenőrzés mellett, kellett egy cikk és a törvényben meghatározott határidőhöz képest 205 nap…

S még valami! Mentegetőzése során Gémesi György azt találta mondani: „én semmiféle pénzt fel nem vettem ki nem vett szabadság miatt”. Mostanság valóban nem. Ám, 2014 decemberében, egy költségvetési rendeletmódosításba illesztve, igen…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online