Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan írjunk eredményes építész önéletrajzot?

2023-09-24 10:36:31

Megtervezni az ország nagyobb városainak látképét meghatározó épületeket egy csodálatos dolog, amely gyerekként sokunk álma, felnőttként azonban nem kis kihívást jelent. Kevés embernek adatik meg ugyanis, hogy valami maradandót tudjon alkotni.

De mindezek ellenére a Hevesállás https://hevesallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet aloldalán is sokszor elérhető építész szakma egy igazán jó választásnak bizonyul, mivel az építészek foglalkoztatottsága felívelőben van Magyarország egész területén. Vagyis a 7 féléves építészmérnök szak elvégzése után bőven lehet válogatni a munkák között.

Arról nem is beszélve, hogy a bérek is igazán kiemelkedőek. Ezen a területen már a pályakezdők is bruttó 400-600 ezer forintot tehetnek havonta zsebre, míg az 5-10 évnyi tapasztalattal rendelkező szakemberek fizetése elérheti akár a 900 ezer forintot is.

Ez már elég kecsegtetően hangzik, igaz?
Gyakorlatot viszont csak munkával tudunk szerezni, munkát pedig csakis egy tökéletes önéletrajzzal, amely fontos, hogy áttekinthető és könnyen olvasható legyen, illetve egy oldalnál tovább ne tartson.

Továbbá nem árt ügyelni még arra is, hogy a tapasztalatainkat minél érthetőbben írjuk le, mivel a legtöbb HR-es nem igazán érti a szakzsargont. Ami pedig a helyesírást illeti, feltétlenül kerüljük a helyesírási hibákat, mivel ezek elkövetésével nem egy professzionalizmust és megbízhatóságot sugalló szakember képét mutatjuk!

Mi a helyzet az elrendezést illetően?
Az önéletrajz elrendezésének megválasztásánál feltétlenül tartsuk szem előtt, hogy milyen képet, első benyomást szeretnénk kialakítani magunkról, és hogy mennyi tapasztalatunk van. Ha ugyanis még pályakezdők vagyunk, akkor a gyakorlatbeli hiányosságainkat elrejthetjük egy olyan önéletrajz segítségével, amely a képességekre és a készségekre fókuszál.

Abban az esetben viszont, ha már tapasztaltabb szakemberek vagyunk, akkor mindenképpen a CV tapasztalat részét kell középpontba állítanunk, hogy bebizonyíthassuk a HR-es számára az alkalmasságunkat.

Ennek a résznek a megírása során pedig fontos, hogy ne a 10-15 évnél régebbi, hanem a legfrissebb tapasztalatainkat soroljuk fel, mivel a munkáltató ezekre kíváncsi leginkább. Továbbá érdemes még arra is odafigyelni, hogy az egyes munkahelyekhez az elért eredményeinket is írjuk oda. Az ugyanis semmit sem fog mondani a HR-es számára, hogy például vezető tervezőként dolgoztunk a Bau Kft-nél.


Ne feledkezzünk meg a kulcsszavakról!
A legtöbb cégnél manapság a HR-esek tehermentesítése érdekében valamilyen ATS szoftvert használnak, amely egy jelentkezést szűrő program. A HR-es előre megadja neki, hogy milyen kulcsszavakat keressen egy önéletrajzban, és ha ezekből nincs elegendő, akkor a jelentkezésünk biztosan kiszelektálásra kerül, és nem hívnak be minket interjúra.

Ezért érdemes erre is kiemelt figyelmet fordítani. Ezeket a kifejezéseket egyébként az álláshirdetésben érdemes keresni, az elvárások rész például hemzseg tőlük. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online