Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megéri ingázni egy jó munka miatt?

2023-09-23 10:37:34

Az egyik legnagyobb hazai állásportál még 2020-ban végzett egy, a lakhatás, az ingázás és az álláskeresés kapcsolatát vizsgáló felmérést a regisztráltjai körében, amelyből az derült ki, hogy a többség nem igazán szeret ingázni, és volt már olyan helyzetben, hogy csak emiatt nem jelentkezett egy ígéretesnek tűnő állásra.

De, ha mindenképpen muszáj, akkor az emberek maximum egy órát hajlandóak szánni irányonként az utazásra. Vagyis, ha minden feltétel ideális, akkor minden gond nélkül megpályáznának például Egerből egy, a https://egerallas.hu/allasok/hatvan oldalon meghirdetett hatvani pozíciót.

Ingázni jó?
Persze, a legtöbben végül csak, akkor mondanának igent egy ilyen állásajánlatra, ha rugalmas a munkaidő, és otthoni munkavégzésre is lehetőség van, továbbá ha a munkáltató hozzájárul a bejárás költségeihez, vagy a céges autó is a juttatási csomag részét képezi.

Dióhéjban tehát a legtöbbünk minden esetben mérlegeli a bejárásra fordítandó időt, mielőtt jelentkezik egy álláshirdetésre. De mi alapján tudjuk eldönteni, hogy megéri-e, vagy sem?

Fontos a távolság
Hogy kinek milyen távolság tűnik élhetőnek a munkahelyétől, azt több minden is befolyásolhatja, köztük az az élethelyzet, amelyben jelenleg van. Egy fiatal egyedülálló ugyanis sokkal mobilisabb, és hajlandó bevállalni azt, hogy hosszabb ideig ül az autóban vagy zötykölődik a tömegközlekedésen, hogy eljusson a munkahelyére, mint egy családos ember. Amikor ugyanis egy kisgyermek is a képbe kerül, akkor már nem fér bele ennyi üresjárat.

De, persze ez nem jelenti azt, hogy egy szingli ne mondhatná azt, hogy ő inkább a lakóhelye közelében megy el dolgozni, hogy több szabadideje maradjon, és fenn tudja tartani a munka-magánélet egyensúlyát.

Tehát, az ember természete és a hozzáállása is jelentős mértékben befolyásolhatja annak eldöntését, hogy kinek milyen munka miatt éri meg ezt az egészet végigcsinálni.


Menjünk vagy maradjunk?
Abban az esetben, ha már 1-2 nap munkába járás esetén is ódzkodunk az ingázás gondolatától, de a munkahelyünkkel alapvetően meg vagyunk elégedve, akkor leginkább azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy közelebb tudunk-e költözni a munkahelyünkhöz, és megéri-e ez a változás.

Itt leginkább az anyagiakra gondolunk. A hibrid munkavégzés általánossá válásával ugyanis az agglomeráció és a kertvárosok népszerűsége az utóbbi időben rendkívüli módon elkezdett növekedni, amely magával hozta az ingatlanárak növekedését is.

Ha a közelebb költözés nem opció, akkor érdemes utánajárni annak, hogy van-e lehetőségünk többet otthonról dolgozni. Amennyiben pedig ez a lehetőség sem járható, nincs más hátra, keresnünk kell egy új munkahelyet az újonnan megálmodott szempontjaink szerint. Például: egy, a lakásunkhoz közelebb eső irodai munkát, egyre több home office lehetőséggel. Biztosan akad ilyen is! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online