Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Törvényességi felhívás hatására változnak a gödöllői köztemetőben fizetendő díjtételek

2023-09-23 11:10:47

Idén májusban arról írtunk, hogy a három tulajdonosból csak egy áldoz támogatást a gödöllői köztemető működtetésére. A Dózsa György úti sírkertben zajló tevékenységekkel kapcsolatos szabályozás kérdése a képviselőtestület szeptember 21-i ülésén ismét napirendre került, miután a Pest Vármegyei Kormányhivatal vezetője törvényességi felhívással élt, mondván: a fizetési kötelezettséget megállapító rendeleti előírások nem felelnek meg a jogszabályoknak.

A jogi aggályt főként az eredményezte, hogy az önkormányzatnak a temető üzemeltetésével és fenntartásával összefüggésben a díj-megállapítási jogköre korlátozott. A törvényességi felhívásban foglaltaknak eleget téve, a városvezetés módosította a gödöllői köztemetőre vonatkozó díjtételek táblázatát, ami ide kattintva érhető el, és a rendelet kihirdetése napját követő napon lép hatályba.

A táblázat egyik, a lakossági temetkezési terheket jócskán növelő „érdekessége” a regisztrációs díj, ami az eddigi nettó 11 ezer forintról nettó 33 ezer forintra emelkedik. A háromszoros tarifaemelés indokaként Gémesi György, mint előterjesztő úgy fogalmazott:
- Tekintettel arra, hogy a temető-fenntartási hozzájárulás díja a temetkezési szolgáltatóktól nem szedhető be, a felsőbb jogszabálynak történő megfelelés érdekében a temetésenként megfizetendő regisztrációs díj összegének megnövelésére kerül sor.

Miután valójában költségátcsoportosításról van szó, a temettetői terhek összegszerűen nem változnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online