Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lopás és csalás róható fel a gödöllői HÉV-vonalon lekapcsolt férfiak terhére

2023-08-16 15:01:45

HÉV-szerelvényről tessékeltek le a gödöllői rendőrök két férfit. A gyanú szerint több sértett nyakából tépték ki a láncukat és lopott bankkártyával vásárolgattak. Mára őrizetben vannak, a rendőrök kezdeményezték személyi szabadságuk legszigorúbb korlátozását – adta hírül a police.hu.

A rendőrség adatai szerint a megélhetést biztosító jövedelem hiánya késztette a két férfit augusztus elején bűnös ténykedésükre. Több alkalommal tépték ki a láncot a gödöllői HÉV-megállóiban gyanútlanul várakozó vagy éppen szerelvényen utazó áldozataik nyakából. Volt eset, hogy a sértett kezében tartott pénztárcáját vették el, később az abban talált bankkártyákkal az alkoholtól a cigarettán keresztül az élelmiszerig mindent vásároltak.

A helyi rendőrök személyismeretüknek és a polgárőrség hathatós segítségének köszönhetően azonosították a lopássorozatokkal összefüggésbe hozható 47 éves bicskei O. Zsoltot, valamint társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt. A zsaruk a két férfi elfogását alaposan előkészítették, tudták, hogy az alkalmas időpontban hol és milyen tömegközlekedési eszközön fognak utazni. Augusztus 14-én, a déli órákban a gödöllői HÉV-en kattant csuklójukon a bilincs, majd előállították őket a kapitányságra.

A 47 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt. Társa ennél beszédesebb volt, minden balhéra, a szerepekre és a feladatokra is tisztán emlékezett. Részletes beismerő vallomást tett a rendőrök előtt, gyanúsítása ellen panaszt nem.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett két férfi ellen lopás bűntettének, lopás vétségének, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatásukat.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online