Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda U18 ob: Szabó Anna jóvoltából folytatódott a gödöllői aranykorszak

2023-07-30 15:18:01

Július utolsó hétvégéjén a budapesti, Kőér utcai Beach Aréna volt a helyszíne a strandröplabda U18-as országos bajnokság döntőjének. A Karádi Zoltán vezetésével működő gödöllői szakosztály hat női párosban volt érdekelt a 16 kettőst felvonultató mezőnyben. Név szerint: Bosch Rebeka, Szatmári Csenge • Breuer Mirtill, Uhlmann Fanni (Beach Sport) • Szabó Anna, Zolnai Flóra (ÉDRA) • Bosch Emma, Bődi Panka (NYBRSE) • Gyebnár Fanni, Sebők Lora (Kertvárosi SE) • Lovász Nóra, Lipták Lili (Vasas).

A Bosch, Szatmári duó a 13. helyet kaparintotta meg, míg a Lovász, Lipták páros a 9. helyen végzett. A Breuer Uhlmann, a Bosch, Bődi, valamint a Szabó, Zolnai kettős csoportgyőztesként egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, a Gyebnár, Sebők páros pedig a nyolcaddöntő megnyerésével csatlakozott a top nyolchoz.

Az elődöntő mezőnyében a Szabó, Zolnai, illetve a Breuer, Uhlmann duó követelt magának helyet. A Gyebnár, Sebők kettős az 5. helyen, a Bosch, Bődi formáció pedig a 7. helyen zárta az U18-as országos bajnokságot.  A végjáték gödöllői érdekeltségű eredményei:

Elődöntő
Szabó Anna, Zolnai Flóra (ÉDRA) – Farkas Izabella (Kertvárosi SE), Varga Kinga (Beach Sport) 2-0 (18, 17)
Breuer Mirtill, Uhlmann Fanni (Beach Sport) – Németh Zina, Báder Júlia (UTE) 1-2 (17, -16, -15)

Bronzmérkőzés 
Breuer Mirtill, Uhlmann Fanni (Beach Sport) – Farkas Izabella (Kertvárosi SE), Varga Kinga (Beach Sport) 0-2 (-18, -13)

Döntő
Szabó Anna, Zolnai Flóra (ÉDRA) – Németh Zina, Báder Júlia (UTE) 2-0 (12, 19)


A Kleczli Csaba edző (képen balra) által felkészített Szabó Anna (középen) aranyérmével nem szakadt meg az a remek sorozat, miszerint: 2019 óta nem volt olyan U18-as döntő, hogy gödöllői versenyző(k) ne nyerjen(ek) aranyérmet. Négy éve és 2020-ban Vecsey Fanni, 2021-ben, valamint 2022-ben Bútor Anna és Kristóf Dóra érdemelték ki ebben a korosztályban a legfényesebb medáliát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online