Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kinek jó választás a nehézgépkezelő képesítés megszerzése?

2023-07-22 12:04:27

Az olyan építőiparban használatos gépeket, mint – például – a targonca, a buldózer vagy a hidraulikus teheremelő daru, a nehézgépkezelők vezetik és kezelik. Ez egy keresett szakma, az épületek, utak és a hidak építésénél mind-mind fontos a jelenlétük.

Itt talál nehézgépkezelő állásokat Veszprémben, ha van róla papírja és szeretne a szakmában elhelyezkedni. Nézzük meg, hogy mik a nehézgépkezelő feladatai, mik lehetnek az elvárások az állás betöltéséhez és milyen munkarendre számítsunk, ha nehézgépkezelőnek készülünk!

Mik tartoznak egy nehézgépkezelő feladatai közé?
A nehézgépkezelőnek át kell néznie a munkafolyamathoz tartozó tervrajzokat, ellenőriznie kell a gépek használhatóságát, azokat ki kell próbálnia, és megfelelő működés esetén üzembe helyezni.

A nehézgépkezelő köteles rendeltetésszerűen üzemeltetni a rábízott üzemi eszközöket. Az előírt szabályok szerint kell javítania és karbantartania a gépeket. A munkaterületet tisztán kell tartania, munkavégzés befejeztével meg kell tisztítania azt és a gépeket is, el kell távolítania a hulladékot és a felesleges anyagokat.

Figyelnie kell a környezet védelmére, és javaslatokat tennie annak érdekében, valamint el kell végeznie a munkához szükséges adminisztrációs feladatokat is.

Mik az elvárások a nehézgépkezelő állás betöltéséhez?
A nehézgépkezelő állás betöltéséhez elengedhetetlen a meghatározott és megfelelő jogosítványok és dokumentumok, engedélyek birtoklása. A nehézgépkezelői tanfolyam elvégzéséhez a minimum elvárás a 8 általános iskolai végzettség és az orvosi alkalmasság.

Sok munkaadónál és sok esetben alapelvárás “B” kategóriás vezetői engedély megléte is. Vannak olyan munkáltatók, akiknél előnyt jelent az olyan nehézgépkezelő, aki rendelkezik „C” és/vagy „E” kategóriás jogosítvánnyal is.

Nem árt, ha van néhány olyan tulajdonsága, amelyek alkalmassá teszik az ezen a területen való munkavégzésre. A kimagasló műszaki érzék, a pontosság, a precizitás mind ide tartoznak. Tény, hogy jobban keresettek azok, akik már tapasztalatra is tettek szert, de azért ne adjuk fel a keresést akkor sem, ha kezdők vagyunk.


Milyen munkarendben dolgoznak a nehézgépkezelők és mennyit lehet keresni?
A nehézgépkezelők munkarendje akár éjszakára vagy hétvégére is kiterjedhet. Többnyire az adott cég meghatározott munkarendjétől és a munkafolyamatok ütemezésétől függ.

A bérezés vállalatonként eltérő, de általánosságban elmondható, hogy jól fizető állás a nehézgépkezelő. Esetenként prémiumot is kaphatnak a dolgozók az alap juttatásokon felül.

Szakképzett nehézgépkezelőkre nagy a kereslet, sok a nyitott pozíció. Érdemes megszerezni ezt a végzettséget, mert úgy lehet jól keresni vele, hogy nem kell nagyon nehéz fizikai munkát végezni. A végzettség mindenképpen kell hozzá, mert komoly bírságot kap a munkáltató, ha képesítés nélkül alkalmaz nehézgépkezelőt. Ráadásul, szinte bármikor találhatunk munkát az álláskereső portálokon ezen a szakmán belül. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online