Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda: gödöllőiek nélküli végjáték az országos bajnokság csepeli fordulóján

2023-07-16 10:12:02

Július 14-e és 16-a között Csepelen rendezték meg az előreláthatólag augusztus második hétvégéjén záruló strandröplabda országos bajnokság idei küzdelemsorozatának második fordulóját. A megmérettetés mezőnyéből ezúttal sem hiányoztak a Gödöllői RC színeiben homokra lépett párosok.
A Karádi Zoltán vezetésével működő gödöllői szakosztályt részben vagy egészben képviselő kettősök közül a csepeli verseny 16-os főtábláján a hölgyeknél hat, a férfiaknál egy gödöllői érdekeltségű páros kezdte meg szereplését a pénteki selejtezőt követő szombati napon.

Két elvesztett mérkőzés után a hölgyeknél a Breuer Mirtill, Kristóf Dóra, valamint a Chován Ágnes Gracza Sóti Fanni összetételű duó a 13. helyet szerezte meg, miként a Tompa Dávid, Merkler Ábel (Ráckeve SZSE) alkotta gödöllői férfikettős is. A nyolcaddöntőben Mester Orsiék ellen vérzett el a Háfra Dominika és Kriegel Éva párosa, és lett 9.

Negyeddöntő
Juraszik Patrícia, Villám Csenge – Hajós Aliz (SRSE), Szabó Adrienn (Kertvárosi SE) 1-2 (18, -14, -12)
Mester Orsolya, Szabó Anna – Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA) 0-2 (-15, -18)
Windisch Kinga, Kun Stefánia (SRSE) – Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas) 1-2 (12, -21, -11)
A párharcok elvesztésével valamennyi, a negyeddöntőbe jutott gödöllői páros az 5. helyen végzett. A gödöllői strandröplabda-szakosztály 2015-ös megalapítása óta először fordult elő olyan, hogy nem volt GRC-s versenyző az elődöntőben, egy ob-fordulón. Folytatás: III. forduló augusztus 4-6.


U22: egy sérülés is közbeszólt, így negyedik lett Ratkai Panna, Szabó Anna gödöllői kettős
Június 12-én eldőlt az U22-es korosztályhoz tartozó lányok strandröplabda országos bajnoki címe. A négy csoportban 16 párost felvonultató mezőnyben, gödöllői színekben összesen öt játékos lépett homokra. Ratkai Panna Szabó Anna oldalán, Breuer Mirtill Kristóf Dórával, míg Bosch Emma a Kertvárosi SE versenyzőjével, Farkas Izabellával próbált szerencsét Csepelen. Az utóbbi kettős a 15. helyen végzett, Kristóf Dóriék pedig az 5. pozíciót kaparintották meg.
A Ratkai, Szabó duó az elődöntőben a Gubik Hanna, Réthelyi Orsolya (Óbudai SSC) összeállítású páros ellen játszott, és 2-0 arányban vereséget szenvedett. Sajnos, a második játszma közepén Ratkai Panni műtött térdére esett, így a gödöllői kettős – nem vállalva egy súlyos sérülés kockázatát – a bronzmeccset kihagyta, ami azt eredményezte, hogy a 4. helyen végzett.


U20 kvalifikációs torna: egy 5. és egy 9. gödöllői pozíció jött össze

Július 16-án 14 kettős vágott neki az U20-as korosztály kvalifikációs versengésének, amin összecsapásonként egy-egy, 21 pontig tartó szett döntött a győztes kilétéről. A mezőnyben ott volt a gödöllői Bosch Emma, Farkas Izabella (Kertvárosi SE) és a Gyebnár Fanni Matkovits Alma (Beach Sport) páros is. Az utóbbi duó a nyolcaddöntőig menetelt, ott azonban nem tudott kiállni, így meg kellett elégedni a 9. hellyel. Bosch Emmáék a negyeddöntőben kikaptak, majd az 5. helyért lezajlott párviadalon sikerrel vették az akadályt riválisuk ellen.

U18 kvalifikációs torna: két gödöllői formáció jutott az elődöntőbe

A gödöllői kontingens tagjai közül Gyebnár Fanni Lovász Nóra, Bosch Rebeka Szatmári Csenge, míg Kövesdi Réka a Vasas kötelékébe tartozó Lipták Lili társaságában vágott neki az U18-as hölgyek kvalifikációs küzdelemsorozatának, ahol mérkőzésenként egy-egy szett döntött a győztes kilétéről. A 23 párosból álló mezőnyben a Kövesdi, Lipták formáció a 9. helyen végzett, míg a Bosch, Szatmári, illetve a Gyebnár, Lovász páros az elődöntőig menetelt. Itt Boschék nem tudtak meccset nyerni, ezáltal a 4. pozíció lett az övék. A Gyebnár, Lovász páros viszont csak a döntőben marad alul 21-19 arányban, ami a 2. helyet jelentette a lányok számára.

U16:
ötödikként zárt a Szatmári Csenge, Bosch Rebeka gödöllői páros
A korosztály tavalyi bronzérmes párosa, Szatmári Csenge, Bosch Rebeka (Gödöllői RC) idén is érdekelt volt az U16-osok (serdülők) július 12-13-i országos bajnoki döntőjében. Sajnos, a lányok útja a negyeddöntőben véget ért, vagyis: tudni lehetett, hogy az 5. helynél nem érhetnek el jobb eredményt. Ezt a pozíciót viszont kivívták maguknak, miután a helyosztón 2-1 arányban felülmúlták a Tamás Anna, Kis Julianna (Óbudai SSC) párost.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online