Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ki lehet biztonsági őr napjainkban?

2023-06-25 09:54:21

Mire vagyunk alkalmasak? Mire születtünk? Hol érezzük jól magunkat? Az álláskeresés hosszú folyamat, és sokszor évekig tart ez az útkeresés. A személy- és vagyonőr szakmát – például – gyakran választjuk az újrakezdés fázisában.

Természetesen, adott a kérdés; kiből lesz jó biztonsági őr? Mi kell ahhoz, hogy erre a pályára lépjünk?

A következő cikkben most összeszedtük azokat a tulajdonságokat, amelyek az embert értékes munkaerővé, biztonsági őrré teszik.

Az őrző-védő munkakörök jellegzetességei
A személy- és vagyonőr állások igencsak népszerűnek bizonyulnak manapság, nem csupán a nyugdíjba vonuló katonák, rendőrök indulnak el ebbe az irányba, de a fiatalok szintén előszeretettel választják ezt a munkát. A HatvanAllas.hu oldalon találhatunk több biztonsági őr állást, már amennyiben mi is szemezgettünk ezzel a munkakörrel.

De, pontosan mit csinál a biztonsági őr? Az ember erre reflexből rávágja; őrködik. Ha röviden és tömören szeretnénk összefoglalni, akkor tényleg így van, azonban ennél sokkal többről van szó.

Az őr elsődleges célja, a helyszínek, boltok, illetve az abban található áruk, esetleg rendezvények, és az azokon részt vevő személyek vagy a különleges magánszemélyek védelme. Feladatai közé tartozik a helyszín biztosítása, a konfliktusok kezelése, az emberek szemmel tartása, azok védelme, ha szükséges az önvédelmi technikák alkalmazása.

Mi tesz valakit alkalmassá arra, hogy betöltse ezt az állást?
Mindenki találkozott már olyan biztonsági őrökkel, akik előszeretettel kísérgetik a vásárlót, miközben ő keresgél, pedig nem akar mindenki lopni. Ez nagyon idegesítő tud lenni. Nem ez a jó hozzáállás, a profizmus nem itt kezdődik.

A jó megfigyelőképesség fontos, ám nem mindegy, hogy mire figyel az őr. Az emberismeret szintén megkönnyíti a munkát, ezáltal jól ki lehet szúrni a gyanús alakokat.

Lényeges még a megfelelő erőnlét megléte is, ugyanakkor a problémák megoldásához is külön tehetségre van szükség. Végül, a megfelelő végzettséggel szintén rendelkeznünk kell.


Megjelenés és jó modor
A vállalatok általában nem kedvelik az olyan alkalmazottakat, akik rontják a hírnevüket, és rossz képet festenek róluk. Az ápoltság, az alapvető higiénia, a jó megjelenés ezért különösen fontos. Ez még egy bolti alkalmazottal szemben is konkrét elvárás, gondoljunk csak bele milyen nagy dolognak számít egy hotel dolgozóinak az életében!

Habár a biztonsági őr gyakran kerülhet feszült szituációba, ő mégsem lehet tiszteletlen, hiszen a legjobb tudása szerint kell megoldania a helyzetet. A rossz modor nem vezet sehová, meg kell próbálni semlegesen, objektívan hozzáállni az adott szituációhoz.

Ha biztonsági őr állást keresünk tehát, a felsorolt tulajdonságokkal kell rendelkeznünk, így biztosra vehetjük, hogy boldogulunk majd ezen a területen. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online