Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa Játékok: Sulyán Alexa befutó tagja volt az országos csúccsal győztes 4x100 méteres váltónak

2023-06-21 22:17:05

Június 21-e és július 2-a között a lengyelországi Krakkó a központi házigazdája a 3. Európa Játékoknak (European Games). A rangos, 48 ország mintegy 7 ezer sportolója részvételével lezajló megmérettetés-sorozat folyamán összesen 29 sportágban rendeznek versenyeket: többek között, sportlövészetben, atlétikában és vívásban is. A MATE-Gödöllői EAC mindhárom sportágban – összesen öt versenyzővel – képviselteti magát a nívós viadalon.

Az egyetemi klub színeiben pallérozódók közül Sulyán Alexa volt az első bemutatkozó. A sprinterlány a divízió 2-es csapat Európa-bajnokság egyik számában, a 4x100 méteres női váltó befutó tagjaként lett részese a fantasztikus, 43,49 másodperces országos csúcsnak, ami 9 századmásodperccel jobb, mint a néhány hete felállított nemzeti rekord. Alexán kívül Kerekes Gréta, Csóti Jusztina és Takács Boglárka alkották a stafétát, amely 1. helyével 16 pontot termelt a Divízió 1-be jutásért harcoló magyar csapatnak.
A második vonalnak számító Divízió 2 mezőnyét 16 ország alkotja, amiben – a magyarok mellett – Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna válogatottja szerepel. Az első három helyezett feljut az első vonalba.

A június 22-i gödöllői érdekeltségű versenyek: Sulyán Alexa (200 méter, 17.05 óra), Simon Virág (4x400 méteres mix váltó, 19.42 óra), Mészáros Eszter (10 méteres légpuska vegyes csapat, 9.15 óra)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online