Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A zsír- és szagsemlegesítő UV-C készülékek működési elve

2023-06-15 08:12:29

Bizonyos szakmákban nagyon fontos a zsír- és szagsemlegesítés folyamata, ám ezen a területen csupán kevés módszer képes hatékonyan segédkezni. Ilyen szakma – például – a vendéglátás és az élelmiszeripar is. A zsír és az olaj melegítése sajnos azzal jár, hogy ezek komoly lerakódást eredményeznek a szellőző csatornákban. A tűzveszélyes lerakódások eltávolítása ugyanakkor nem éppen olcsó és egyszerű feladat.

A következő cikkben a „hideg elégetés” módszeréről szeretnénk megosztani néhány információt, ráadásul, azt is megtudhatja, hogy mindehhez hogyan kapcsolódnak az UV-C alapú technológiák.

Egy sajátos berendezés alkalmazási előnyei
Kevés olyan innovatív berendezés létezik, amelyek valós megoldással szolgálnak problémáinkra. A Hollandimpex professzionális kínálata azonban néhány érdekességet is mutat nekünk. Beszéljünk tehát azokról a speciális készülékekről, amelyeket könnyen telepíthetünk a meglévő elszívó rendszerekbe, és így végzik el a dolgukat! De pontosan hogyan is?

Az ózontermelő UV-C lámpák két fázis segítségével semlegesítik a nemkívánatos elemeket. Az első fázis, az ún. fotolízis során, a hosszú molekulaláncú zsírok bomlanak szét, s a kétatomos oxigénmolekulából egyatomos változatok jönnek létre. A második fázis alatt ebből az egyatomos oxigénmolekulából és a levegő oxigénjéből születik meg az ózon, amely egyszerre fertőtlenít és semlegesít.

Az egyatomos oxigének a levegő nedvességével szintén kölcsönhatásba lépnek, így keletkeznek a hidroxilgyökök. A végeredmény: vízgőz, szén-dioxid és por, s ezek mindegyike a kibocsátott levegővel távozik.

Milyen típusú berendezések közül választhatunk?
Az UVS berendezés a légcsatorna egy sajátos elemének tekinthető, amely az új és a már meglévő rendszerekkel egyaránt kompatibilis. A speciális, ózontermelő lámpák közvetlenül a légáramban fejtik ki hatásukat.

Továbbá megemlíthető még az UVO-S és az UVO-C készülék is, itt a lámpáknak nem kell érintkezniük a zsírral szennyezett levegővel. Ez azt jelenti, hogy az elszívó ventilátor levegőt szív be a légcsatornába, ebből az oxigénből állít elő ózont a készülék, majd a rendszerben végrehajtja a zsírtalanítást.


Miért érdemes ilyen berendezések mellett dönteni?
Bármilyen légcsatornába gyorsan beszerelhetők, és jelentős mértékben csökkenthető a zsírmennyiség a segítségükkel. Ennek köszönhetően a különféle szűrőket sem feltétlenül szükséges állandóan cserélgetni. Maga a zsír- és szagtalanító tevékenység teljesen vegyszermentesen történik.

Az sem utolsó, hogy ily módon mérsékelhető a környezetterhelés, ugyanakkor automata módon működnek, csendes üzemmódban. Ráadásul, az ózon valamennyi mikroorganizmussal képes végezni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online