Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Palántaadománnyal segít 750 rászoruló családot a gödöllői egyetem

2023-05-24 14:57:40

A gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) 15.000 paradicsom-, paprika-, tök- és uborkapalántát nevelt karitatív célra az idei esztendőben. Az adományokat Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (képen középen) védnöki jelenlétében adták át a Katolikus Karitász képviselőjének, Écsy Gábor országos igazgatónak (balra), akinek munkatársai 13 egyházmegyében 750 rászoruló család részére juttatják el a zöldségpalántákat. A zöldségek további nevelése a magas élelmiszerárak mellett igen jelentős segítséget jelent a magyar családoknak.

-
Palántaadományozási programunk idén is azt a célt szolgálja, hogy a rászorulók saját maguk által megtermelt zöldséggel tudják maguknak biztosítani az egészséges táplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, mellyel anyagi terheik is csökkennek. Hogy még több családnak tudjunk segíteni, az adományozott palánták számát idén megháromszoroztuk, így az elkövetkező napokban 3.840 paradicsom-, 2.800 paprika-, 1.200 sütőtök-, 1.760 cukkini-, 1.200 patiszon- és 4.200 uborkapalánta kerül a magyar családokhoz – hangsúlyozta az adományozással kapcsolatos rendezvényen dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora (jobbra).


Az adománynövények a MATE gazdasági társasága, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. által nemesített, minősített magyar fajták, amelyek évtizedek óta bizonyítanak a hazai és nemzetközi kertészeti termelésben.
A vetőmagot április elején vetették el és egészen az átadásig gondosan nevelték növényházban és fóliasátorban a MATE Dísznövénytermesztési és Zöldfelület-gazdálkodási Kutatócsoportjának budapesti telephelyén, a Budatétényi Rózsakertben. A szakértő kezek a nevelési idő alatt folyamatos öntözést, megfelelő tápoldatot és a hideg éjjeleken fűtést is biztosítottak a cseperedő palánták számára. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online