Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Készítmények, amiket érdemes edzés előtt fogyasztani

2023-04-21 10:27:56

Amennyiben az a célod, hogy vékonyabb, szálkásabb vagy izmosabb legyél, akkor bizony azt csak tudatosan felépített, rendszeres edzésekkel érheted el. Továbbá érdemes számításba venni azoknak a készítményeknek a fogyasztását, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy az edzésed a lehető leghatékonyabb legyen.

Koffein, L-arginin, BCAA – ezekről a termékekről már biztos te is hallottál, még ha nem is tudod, hogy egészen pontosan mire jók, és hogyan kapcsolódnak a sportoláshoz, mozgáshoz. Ebben a cikkünkben többek között ezekről is szó lesz, és természetesen a Béta-alanint, valamint a zöld tea kivonatot sem fogjuk kihagyni a sorból.

Ha szívesen olvasgatnál még egészséges életmód vagy edzés témában, akkor keresd el a Sunpure Magyarország blogját, ahol rengeteg hasznos cikket találsz! Most pedig tarts velünk, ha kíváncsi vagy a fent említett készítmények hatására, működésére!

Koffein
A koffein minden bizonnyal nem ismeretlen számodra. Egy széles körben ismert vegyületről van szó, amit sokunk egyik kedvenc itala, a kávé is tartalmaz. Természetesen nem azért beszélünk most róla, mert edzés előtt jó ötlet a kávézás, hanem azért, mert a koffein kitolja a fáradtságérzetet.

Emellett pedig zsírégető hatása is van, ugyanis arra ösztönzi a szervezetet, hogy a mozgáshoz zsírból nyerjen energiát. Emiatt tehát mindenképp érdemes koffeintartalmú készítményeket fogyasztani edzés előtt.

BCAA
A BCAA szintén egy igen népszerű vegyület, aminek számos jótékony hatása van, ha edzés előtt kerül a szervezetbe. Ez lényegében nem más, mint egy elágazó láncú aminosav, ami leucint, izoleucint és valint tartalmaz.

Ezeket az esszenciális aminosavak kategóriájába sorolhatjuk, amik létfontosságúak a testünk számára, ugyanis saját maga nem tudja őket előállítani. Azért érdemes edzés előtt fogyasztani, mert gyorsan hasznosuló energiát biztosítanak, amivel megakadályozzák az izomvesztést.

Béta-alanin
Az előző kettőhöz képest ez a vegyület kevésbé ismert, ám ennek is rendkívül jó hatásai vannak. Tulajdonképpen ez is egy aminosav, ami nagymértékben megnöveli az izmokban lévő karnozin mértékét, ezzel pedig kitolja az izomfáradtságot. Ez azt jelenti, hogy az izmaink sokkal terhelhetőbbek lesznek, és jobban fogjuk bírni az edzéseket.


L-arginin
Ez szintén egy rendkívül hasznos aminosav, ami hatékonyan megnöveli a vérerek tágulását, így a vérkeringés sokkal gyorsabbá válik. Ennek eredményeképpen serkenti a különböző alkotóelemek, például: a cukor, az oxigén, illetve más aminosavak bejutását az izmokba. Kiválóan energetizál, és sokkal terhelhetőbbé teszi az izmokat.

Zöld tea
A zöld tea egyik legfontosabb hatóanyaga az EGCG nevű vegyület, ami felélénkíti az anyagcserét. Ráadásul koffeint is tartalmaz, ami segít a fáradtságérzet átmeneti leküzdésében. Emellett zsírbontó hatása is van, ugyanis serkenti a zsír energiává való átalakítását.

Láthatod, hogy sokféle termék van, amivel sokkal hatékonyabbá teheted az edzéseidet. Tegyél próbát velük, és meglátod, hogy sokkal több van benned, mint hiszed! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online