Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Itt az ideje a tavaszi lakásfelújításnak!

2023-03-30 17:29:32

Lassan itt a tavasz, és a hosszú tél után itt a lehetőség, hogy az otthonunk felújításába fogjunk. Ha már meleg az idő és tudunk folyamatosan szellőztetni érdemes nekiállni a festésnek, hiszen minél melegebb az idő, annál gyorsabban száradnak az újrafestett felületek. Napközben a munkavégzés alatt végig biztosítani kell a folyamatos szellőztetést.

Hogyan kezdjünk neki a festésnek?
Ezeket a pontokat mindenképpen tartsuk be, ha egyénileg oldanánk meg a dolgokat.

• Tervezés, előkészítés
Alaposan meg kell tervezni, hogy mit akarunk elvégezni, milyen anyagokra, milyen szerszámokra lesz szükségünk. Amennyiben nincs komoly probléma a fallal akkor kész glettel is le lehet javítani, amivel sokkal egyszerűbb dolgozni. Ha más problémák is vannak, akkor érdemes azokat rendbe tenni aztán utána festeni.

Amennyiben penészesedés áll fenn, abban az esetben megfelelő szerekkel el kell távolítani és előkezelni a festéshez, hiszen a rossz szellőztetés és a nyirkos falak hatására jön létre és nagyon nehéz megszabadulni tőle.  A penészölő szerrel le kell permetezni a felületet és hagyni kell hatni fél óráig, hogy valóban hasson. Amíg a fertőtlenítőszer dolgozik, elő lehet készíteni a terepet. Takarófóliával mindent le kell takarni, a széleket leragasztani, a fertőtlenítőszert lemosni a falról.

• Festés előtti javítás
A festés megkezdése előtt a repedéseket és hibákat glettel ki kell javítani, majd ha megszáradt lecsiszolni csiszolópapírral, hogy egyenletes legyen a felület.

• Festés
A festéshez szükséges festék megvásárlásakor ügyeljünk arra, hogy jó minőségű és jó fedőképességű alapanyagot válasszunk. Nem mindegy, hogy hány rétegben kell felhordani a falfelületre, és milyen típusú hengerrel kell dolgozni. Rengeteg időt és energiát megspórolhatunk azzal, ha előre gondolkodunk.
Abban az esetben, ha penészes területek voltak a falon, célszerű olyan festéket választani, amiben van penészgátló is. Nemcsak fehérszínű festék kapható már teljesen elkészítve, hanem rengeteg színből lehet választani olyat, amihez már semmiféle adalékanyag nem szükséges.


Milyen rendszer szerint haladjunk?
A festést mindig a plafonnal kell kezdeni, majd a falakkal folytatni. Minden réteg festése után, meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon, utána lehet felvinni a következő réteget. Amikor az utolsó réteget is felvittük a falra, kezdődhet a takarítás és a rendrakás. A ragasztószalag leszedése és a fóliaborítás eltávolítás után, az esetleges festék maradványokat eltávolítjuk, az ajtók és ablakok kereteit lemossuk, aztán jöhet a felmosás és a szoba bútorainak visszapakolása.

Ilyenkor van még lehetőség arra, hogy a már nem használt dolgoktól megváljunk, kidobjuk vagy elajándékozzuk őket. Így már biztosan megújul a lakásunk.
Ha nem merünk belevágni egyedül egy lakásfestésbe, akkor az 5. kerületi szobafestésre árajánlatot kérhetünk a szobafestés weboldalukon.             

Összegezve
A tavaszi lakásfelújítás során nemcsak a lakás festését végezhetjük el, hanem a számunkra felesleges tárgyaktól is meg válhatunk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online