Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: négyszettes meccsen nyertek a gödöllői lányok a csabai fiatalok ellen

2023-03-25 19:03:10

NB I. Liga, 18. forduló:
Gödöllői RC – Békéscsabai Röplabda SE 3-1
(10, 23, -23, 18)

Amennyiben a pillanatnyi erőviszonyokat vesszük alapul, a bajnokságból még hátralévő időszakkal kapcsolatosan legalább két következtetésre juthatunk. Részben arra, hogy ennek a találkozónak az esélyese a hazai csapat, részben pedig arra, hogy Szalay Attila formációja az 5. helynél (fiókcsapatokat leszámítva, 4. hely) előrébb elenyésző valószínűséggel végezhet. Vagyis: inkább a presztízs, semmint a tét nagysága gyakorolhatott hatást a riválisok monori összecsapására.

Az első játszmáról sok mindent elárul, hogy a vendégek mindössze 10 pontig jutottak a támadójátékban remeklő gödöllői lányok ellen. Ennek fényében kifejezetten meglepő volt, hogy a csabai fiatalok a folytatásban alaposan magukra találtak, és előnyüket fokozatosan gyarapítva, 18-12-es vezetésig is eljutottak. Azonban Nagy Viktória hatásos nyitásaival a GRC együttese 17-18-ra felzárkózott, majd 19 egységnél utolérte a viharsarkiakat. A végjátékban a nagyobb ütőerővel rendelkező vendéglátók akarata érvényesült, akik harmadik szettlabdájukat – egy erősen vitatható ponttal – érvényesítve, megduplázták vezetésüket.

A harmadik felvonás első felében nem alakult ki számottevő pontkülönbség a riválisok között: 11-11 után a gödöllőiek négyszer nyithattak zsinórban, ám vezetésüket nem voltak képesek megbecsülni. A vendégek fokozatosan araszolva beérték a Szalay-csapatot, majd a szoros végjátékban 2-1-re szépítették a szettarányt.
A negyedik etapban a gödöllői lányok kínosan ügyeltek arra, hogy ne kelljen túlórázniuk. Összpontosításuk eredménye az lett, hogy mindent egybevetve fölényesnek mondható részsikerükkel bebiztosították a három bajnoki pontot.

A Gödöllői RC csapata 33 ponttal, 38-28-as szett- és 1.464-1.356-os pontaránnyal az 5. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Debreceni SZC-Eötvös DSE április 1., szombat 17 óra, monori sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online