Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több ember előállításával zárult a gödöllői rendőrök hajnali akciója

2023-03-24 10:24:25

Közel tucatnyi, elsősorban Kistarcsán és Kerepesen elkövetett betörés felderítését könyvelhették el a gödöllői rendőrök, mire végeztek a hajnali órákban kezdett, a Készenléti Rendőrség munkatársaival megerősített akciójukkal. Több embert előállítottak, a lefoglalt bűnjelekhez pedig egy bevásárlókocsi is kevés volt.

A kora hajnali utolsó eligazítás után indult a rendőrségi konvoj a gödöllői kapitányság épületétől a kistarcsai, kerepesi és bagi célállomásokra. Előbbi településre három, főként vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható személyért mentek, míg Kerepesre és Bagra két körözött férfiért és egy nőért indultak. A penzumot teljesítették.

A betörésekben résztvevők közül F. Szebasztián már korábban letartóztatásba került egy másik, erőszakos bűntette miatt. A mostani akcióban elfogták a 29 éves N. Krisztiánt, aki a rablásban és a betörésekben is társa volt a gyanú szerint. Két bátyját, a 34 éves N. Istvánt, valamint a 43 éves N. Bélát betörésekkel gyanúsították meg. Utóbbi egy kistarcsai tanyán járt társával, ahonnan a gyanú szerint ásót, kapát, lapátot, baltát, kádat, szekercét, kardántengelyt loptak el.

F. Szebasztián, N. Krisztián és N. Béla 2023 februárjától kezdett el kistarcsai és kerepesi ingatlanokat, telephelyeket, üzleteket látogatni. Nem a barangolás és a látnivalók megtekintése volt a cél, hiszen akkor valószínűleg nem sötétedés utánra, az éjszaka közepére időzítették volna vizitjeiket.

Miután erőszakkal vagy anélkül bejutottak egy-egy helyre, pillanatok alatt összeszedték, amit eladhatónak véltek: réz csatorna-elemeket, párkányokat, esőcsatornákat, alufelniket, szerszámgépeket, autóalkatrészeket. A lopásokkal és az alkalmanként hozzá társított rongálásokkal – alig két hónap leforgása alatt – közel 3 millió forintos kárt okoztak.

Bőven megvirradt, mire a rendőrök az elfogások utáni kutatásokkal végeztek. Több tucat bűnjeltasakot tömtek meg, már ami elfért benne. A termetesebb zsákmányokon bűnjelcímke fityegett, bevásárlókocsiban tolták ki a szolgálati autókig. Lefoglaltak szerszámgépeket, réz-, illetve alumínium elemeket és egyéb, feltehetően bűncselekményből származó eszközt, tárgyat.

Az előállítottak közül N. Bélát és N. Krisztiánt őrizetbe vették, a bíróság azóta elrendelte letartóztatásukat.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő sorozat további, lehetséges szélesítésén dolgozik.
A Kerepesen elfogott S. Bálint ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot. A Bagról előállított J. Lászlót testi sértés miatt körözte a Budapest Környéki Törvényszék, F. Máriát pedig azért kereste a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja, mert jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését nem kezdte meg. Forrás: police.huOnline kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online