Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúsítottjaival szemben indult eljárás a gödöllői kapitányságon

2023-03-22 10:17:39

A gödöllői rendőrök 24 órán belül azonosítottak és elfogtak egy társaságot, amelynek tagjai – a gyanú szerint – megverték és kirabolták áldozatukat egy kistarcsai házban. Ketten felnőttek, harmadik társuk fiatalkorú. Mindhárom személyi szabadságát korlátozták.

Összefutott vele az utcán, majd egy családi rendezvényre invitálta késő este 24 éves ismerősét F. Szebasztián március 17-én. Az egyik emeleti szobában többen összegyűlve azt kérték tőle, okostelefonján szolgáltasson zenét. Erre nem volt hajlandó, ami a következő percekben történtek alapján egyértelműen kiváltotta a házigazda és cimborái nemtetszését. A következő pillanatban a motiváció a zenéről a telefon megszerzésére, majd tervezett eladására módosult.
Ennek érdekében F. Szebasztián először rángatni kezdte áldozata ruháját, a kabátzsebben lévő készüléket akarta. Záporoztak a nyomdafestéket nem tűrő fenyegetések, ám a sértett ellenállt. A védekezés letörésére támadója többször fejen ütötte, majd a bántalmazásba bekapcsolódott két társa is. A fiatalkorú megütötte, majd pengés szerszámával hadonászva nyomatékosította:

ha nem adja, amit akarnak, élve bizonyosan nem távozik.

A 29 éves N. Krisztiáné volt az utolsó támadó mozdulat, egy rúgással eltörte áldozatuk orrát. Miután a bántalmazással és a fenyegetéssel a fájdalmaitól görnyedt fiatalembert ártalmatlanná tették, mindenét elorozták: telefonjait, napszemüvegét, fülhallgatóját, bankkártyáit, pénzét, még a bérletét is, kára megközelítette a 150 ezer forintot.

Az áldozat – miután sikerült elmenekülnie – rendőrt hívott, de orvosi ellátásra is szüksége volt.

A riasztásra reagálva, a rendőrök F. Szebasztiánt még otthonában elfogták. Társai azonosítása néhány órát igénybe vett, a fiatalkorú másnap este, a 29 éves N. Krisztián március 20-án került őrizetbe.
F. Szebasztián megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás és személyi szabadságának korlátozása ellen is panaszt jelentett be, fiatalkorú társa tagadott, a gyanúsítást ő is megpanaszolta. A 29 éves N. Krisztián sem tett beismerő vallomást.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három férfival szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. F. Krisztián és fiatalkorú társa letartóztatását a bíróság azóta elrendelte, az őrizetbe vett N. Krisztián személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását a rendőrök kezdeményezték. Forrás: police.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online