Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért jó egy használt laptopra a MAR program?

2023-03-20 11:23:23

Ha használt laptopot vásárolunk, akkor előfordulhat, hogy még fel kell telepítenünk a megfelelő operációs rendszert, a drivereket, és csak utána jöhetnek még a kiegészítő alkalmazások, mint például az Office irodai programok. De, szerencsére van olyan megoldás is a piacon, ami garantálja számunkra, hogy a legújabb operációs rendszer már telepítve érkezzen meg a használt laptoppal együtt. Ez a MAR program!

Miért jó a MAR program egy használt laptopot vásárlónak?
Ha valaki a Microsoft MAR programban részt tud venni, az nagyon jó a szoftverfejlesztő cégnek is, a partnernek is, és nekünk, felhasználóknak egyaránt.

A Microsoft Authorized Refurbisher Partner minősítés teszi ugyanis lehetővé az olyan kiváló cégeknek, mint amilyen a PC Aréna is, hogy minden általuk értékesített használt laptop és használt asztali számítógép is megkaphassa a legújabb Microsoft Windows operációs rendszert, jelenleg a 10 Home-ot vagy a 10 Pro-t.

Nézzük meg közelebbről, hogy mi is az a MAR program!
A Microsoft 2007 novemberében tette le az alapjait a programnak. A céljuk az volt, hogy a szoftverkalózkodás ellen fellépjenek, lehetőleg minél többen használjanak legális szoftvereket a kalózpéldányok helyett.

Felmérésekből kiderült, hogy megnőtt a kereslet a használt számítógépek iránt, de sok eladott gépre nem került operációs rendszer. Ezekre több mint valószínű, hogy feltört, kalózváltozatban kerültek fel a Windows operációs rendszerek. A Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) Program célja az lett, hogy a használt gépek vásárlóit ellássa jogtiszta, megfizethető operációs rendszerekkel.

A partnerminősítést kapó cégek kedvezményesen jutnak hozzá a Windows példányokhoz. Olyanokhoz, amiket használt, felújított számítógépekre telepíthetnek.

A program egyértelműen a kalózkodás visszaszorításáért jött létre. Úgy próbálják ezt elérni, hogy előnyös feltételekkel garantálják azt, hogy eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszer kerül a használt gépre, így arra nem fognak kalózváltozatot telepíteni.

Mik a MAR program előnyei?
A legnagyobb előnyt természetesen a végfelhasználók élvezik. Ők fogják ugyanis töredék áron megkapni a legújabb Microsoft Windows operációs rendszert. Az értékesítő cégeknek egy plusz marketing lehetőség, hogy náluk így kapják meg a vásárlók a felújított használt számítógépeket. A Microsoft pedig valamennyit viszont lát a befektetéséből, és nem kalózváltozatokkal telepítik fel a használt gépeket.


Registered? Authorized? Melyik mit jelent?
A Registered Refurbisher csak regisztrál a Microsoftnál, és egy kisebb kedvezményhez jut, ami nem annyira vonzó, mert nem tudja töredék áron adni a felhasználóknak a Windowst. Ellenben az Authorized Refurbisher partner vállalja, hogy éves szinten legalább 12.000 gépet felújít, így pedig valóban jobb áron tudja kínálni a Windowst!

Ezzel a programmal mi, felhasználók nyerjük a legtöbbet, mert fillérekért jutunk eredeti operációs rendszerhez. Használt számítógép vásárlásakor ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online