Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire ügyeljünk az ideális kutyaruha kiválasztása során?

2023-02-13 11:55:38

A kutyaruha kérdésköre rendkívül megosztó, az emberek egy része imádja a pirinyó pulóvereket, kabátkákat, mások azonban bizonytalanok, hogy mikor szükségesek. Az alábbiakban támpontot adunk, hogy mire érdemes ügyelni a beszerzéskor!

Kutyaruhák bőséges kínálata: pulóver, kabátka, esőköpeny
A Grandopet.hu kutyaruha széles választéka lehetőséget teremt arra, hogy könnyen beszerezhessünk kedvencünk számára az esőköpenyt, a téli kapucnival rendelkező kabátkát, de akár a vékonyabb pulóvert is. Sőt, kutyacipő és csúszásmentes zokni is elérhető igény szerint. Ez utóbbiak remek választást jelentenek a gyógyuló mancsok védelme érdekében, a sérülések regenerációjának idejére.

Az őszi-téli időszakban, amikor még enyhe, 10 fok körüli a hőmérséklet, egy vékonyabb pulóver ajánlott, azonban 0 fok környékén már ideálisabb egy vastag, bélelt, kapucnis kabát. Mindig az aktuális időjárást és kiskedvencünk állapotát érdemes figyelembe venni.

Kellemes tavaszi, esős időben remek megoldást nyújt egy könnyed esőköpeny, ami védelmet biztosít, és elejét vehetjük a kellemetlen, ázott szagnak. Kutyusunk bundáját is megóvhatjuk, így tiszta és ápolt maradhat még az esős napon is.

A legfontosabb, hogy a hőmérséklethez mérten öltöztessük állatunkat, amikor már jóval melegebb az idő, váltsuk le mihamarabb a télikabátot, egy vékony pulóverre. Majd azt is letehetjük, amikor már nincs rá szükség. Így megakadályozhatjuk, hogy felboruljon a hőháztartása, és fázóssá váljon.

Ideális kutyaruha kedvencünknek
A választás során szintén alapvető szempont, hogy kényelmes viseletként szolgáljon, vagyis a puha, jól szellőző, optimális méretű kutyaruha számít ideálisnak. Egy jóval nagyobb kabátot nem lehet örömmel hordani, ahogyan egy szűkös pulóver sem lesz igazán komfortos a kutyusnak.

Törekedjünk arra, hogy olyan ruhát szerezzünk be, amit könnyen ráadhatunk, ellenkező esetben a macerás, rossz élményt megjegyzi, és nehezebb lesz a hozzászoktatás. Az esti sétákhoz a sötétben nélkülözhetetlen – például – egy fényvisszaverő csíkokkal ellátott kabát, így mindent megteszünk a biztonsága érdekében.

A hozzászoktatást apránként, türelmesen célszerű végezni. Könnyebb dolgunk van olyan kutyaruhával, ami kényelmes, jól illeszkedő és optimálisan szellőző, így kiskutyánk is szívesebben időzik benne. Jó ötlet, ha összekötjük a jutalmazással és a vidám elfoglaltságokkal, ezáltal pontosan tudni fogja, amint elővesszük kiskabátját, hogy egy izgalmas séta következik a gazdival.


Fogadjuk el kedvencünket!

A hozzászoktatás során mindenképpen figyeljük állatunk jelzéseit, és legyünk empatikusak. Nem egyformák a kutyusok, egyes ebek gyorsan megszeretik a pulóvereket, kabátokat, míg másokat nehezebb hozzászoktatni, mert furcsának, szokatlannak vélik.

Sok-sok türelemmel, és pozitív élményekkel összekapcsolva nagyobb célt érhetünk. Emellett fogadjuk el azt is, ha képtelen megszokni, és tartsuk tiszteletben! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online