Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: szerényen kezdtek, majd állva hagyták a „vasutasokat” a gödöllői lányok

2023-02-11 18:35:25

NB I. Liga, 13. forduló:
Gödöllői RC – BVSC-Zugló 3-1
(-14, 20, 12, 19)

Tíz fordulóval a bajnoki idény vége előtt a gödöllői csapat reálisan azért hajt, hogy – leszámítva az extraligás klubok fiókcsapatait (Vasas, UTE, Békéscsaba, Balatonfüred) – a végelszámolásnál megcsípje a 4. helyet az NB I. Liga tabelláján. Ezen cél elérésében kifejezetten fontos lépésnek mutatkozott az NB II-es bajnokságból feljutott BVSC-Zugló együttesének legyőzése.

Az első játszmáról mindent elárul, hogy még a fele sem telt el, de a gödöllői vezetőedző, Szalay Attila már túl volt a megengedett két időkérésen. Más kérdés, hogy intelmeivel nem sokra ment, mert a rendkívül pontatlanul játszó „hazai” formáció képtelen volt versenyben maradni a zuglóiakkal.
Adódott a kérdés, hogy a folytatásra talpra tud-e állni városunk csapata.  A második szettben mutatott, a korábbinál nagyságrendekkel összeszedettebb gödöllői teljesítmény alapján egyértelmű igen volt a válasz, ezáltal 1-1 után egy új mérkőzés kezdődhetett.

A harmadik felvonás azért is volt fontos, mert annak nyertese biztos lehetett abban, hogy pontot szerez a rangadón. Ezért a Szalay-csapat tagjai tettek lényegesen többet, és valósággal állva hagyták hitehagyottá vált riválisukat. A hazai fölény a negyedik szettben sem hagyott alább, így csupán idő kérdése volt, hogy mikor zárul a hárompontos gödöllői sikert eredményező ütésváltás.

A Gödöllői RC csapata 21 ponttal, 24-21-es szett- és 996-960-as pontaránnyal a 6. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus február 18., szombat 17 óra, monori sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online