Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miniszterek mondtak le a gödöllői egyetemet működtető alapítványban betöltött kuratóriumi tagságukról

2023-02-10 10:09:53

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 9-i kormányinfón bejelentette, hogy egy nappal korábban az Orbán-kormány több minisztere is lemondott az egyetemek és felsőoktatási intézmények működtetésére éltre hívott közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok (kekva) kuratóriumában betöltött tagságáról.
Az érintett tárcavezetők között van Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter, akik a két éve működő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány öt főből álló irányító testületében vállaltak szerepet. 

Egyelőre nem tudni, hogy kik kerülnek a tisztségükből távozó miniszterek helyére a gödöllői központú egyetemet működtető, valamint a Gödöllői Királyi Kastély NKft. állami tulajdonrészét (84,18%) birtokló alapítvány kuratóriumába, hiszen a kormányzati tisztviselőknek (államtitkárok, miniszteri biztosok, kormánybiztosok) legkésőbb február 15-ig kell meghozniuk döntésüket arról, hogy a kuratóriumi tagságot vagy a kormánytisztséget tartják meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online