Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Országos visszhangot kapott a gödöllői Madách-középiskola takarítása

2023-02-09 13:21:01

Viszonylag hamar végigsöpört a hazai média egy részén az a tudósítás, amit az RTL tett közzé február 8-án. A kereskedelmi csatorna beszámolója szerint embertelen állapotok uralkodnak az egyik gödöllői középiskolában, mivel az eddig megbízott takarítócég felmondott, és azóta a tanárok, illetve a diákok látják el ezt a feladatot. A téma állítólag több szülői értekezleten is felvetődött, megnyugtató megoldás azonban eddig nem született a kínosnak tekinthető ügyben.

Hogy valójában mi áll a Váci Szakképzési Centrum által fenntartott Gödöllői Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola falai között zajló események hátterében, arra Kocsi Tamás reagált. Az oktatási intézmény igazgatója érdeklődésünkre a következőket mondta:

- Vannak nehézségeink a takarítással kapcsolatosan, de a helyzet korántsem annyira tragikus, mint azt egyesek láttatni szeretnék. A sajtóhírekkel ellentétben 10 éve nem takarító cég látta el a feladatot, a problémák pont emiatt alakultak ki. 2022 decemberében magam kértem a fenntartót, hogy történjen meg a takarítási feladat kiszervezése úgy, ahogy az régen is volt. Ez folyamatban van, és bízom benne, hogy mielőbb megnyugtatóan rendeződik a takarítás helyzete az iskolában. Szó sincs arról, hogy tanárok vagy diákok takarítanák a wc-ket. A diákok segítségét a tantermek rendben tartásában kértük, hogy maguk után a szemetet szedjék össze, de az ebben való részvétel is önkéntes. A riportban megszólaltatott diák is teljesen kulturáltan és korrekten ezt mondja el.
A bulvársajtónál megszokott, hogy a bolhából elefántot csinálnak. Az viszont nem éri el az ingerküszöböt, hogy most készülünk a 24.000. szakmai bizonyítványt átadni, de egy eldugult wc-vel be lehet a hírekbe kerülni. Nincs valódi mondanivaló, vagy aznapra ennyi jutott – fogalmazott Kocsi Tamás, majd hozzátette:

- Szülői értekezlet február 7-én volt az intézményben, de nem ez volt a fő téma, pedig nagyon sok szülő részt vett. Gödöllő hivatalos címerét viselő oldalán megjelent, engem személy szerint is igaztalanul vádoló poszttal kapcsolatban azonban megjegyezném, hogy egy város vezetőjétől szégyen, hogy nem tudja az intézmény nevét sem helyesen leírni és az iskolafenntartót is eltévesztette, de azért örülök, hogy aggódik érte. Szomorú, hogy egy városvezető a bulvársajtóból informálódik, engem nem hívott fel. Szívesen látjuk bármikor polgármester urat, sajnos 2009 óta, amióta Gödöllőn tevékenykedem még nem láttuk iskolánkban, bár, Gödöllő legnagyobb középfokú iskolája és egyben az egyetlen állami szakképző intézménye a Madách.
Azt tanácsolom mindenkinek, akit érdekel a Madách iskola valódi tevékenysége, iskolánk közösségi oldalán tájékozódjon – zárta gondolatait az oktatási intézmény igazgatója.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online