Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az országban először: agrárdiplomáciai menedzserképzés indul a gödöllői egyetemen

2023-01-24 17:47:38

A nemzetközi agrárkereskedelmi együttműködések sikeréhez és további fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő szakmai képviselet. Ennek támogatása érdekében indít agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzést 2023 februárjában a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) az Agrárminisztériummal együttműködve.

- A magyar termékek, innovációk külpiacokra juttatásához olyan nyitott, toleráns és felelősségteljes szakemberekre van szükség, akik ismerik az agráriumhoz kapcsolódó szakterületek gazdasági, politikai, társadalmi tendenciáit és a nemzetközi szervezetek döntéshozatali mechanizmusát, ennek megfelelően pedig képesek a tárgyalások sikeres lebonyolítására – mutatott rá dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

A legfőbb cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban levő elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretek átadása, így a tanterv részeként integrált vidékfejlesztés, pénzügyi elemzés, üzleti menedzsment, agrármarketing, fenntarthatóság és környezeti menedzsment, valamint angol szaknyelv oktatására is sor kerül.

A kétféléves, 350 ezer forintos önköltségi díjjal meghirdetett gödöllői agrárdiplomáciai menedzserképzésre agrár-, gazdaság- és társadalomtudományok vagy jog területén alapszakos végzettséggel rendelkező szakemberek jelentkezhetnek, méghozzá: február 6-ig a MATE honlapján.

A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén lesz, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni és bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani, mind Magyarország, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online