Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rendőri kísérettel érkezett a gödöllői kapitányságra a bombarobbantással fenyegetőző férfi

2023-01-20 10:35:10

Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra január 18-án 12 óra 19 perckor egy férfi, hogy közölje: a dányi Akácfa utcában bombát helyezett el, és amennyiben azt három órán belül nem hatástalanítják, robbanni fog.

Az akkor még ismeretlen fenyegető konkrét helyet, házszámot nem mondott, így a rendőrök az egész utcát kiürítették, és a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át a területet. Robbantásra alkalmas eszközt sehol sem találtak, közel 200 embernek azonban ideiglenesen el kellett hagynia lakó- és tartózkodási helyét.

Mindeközben az adat- és információgyűjtés folyamatos volt: telefonfülkét szemléztek, kamerafelvételeket és a bejelentés szövegét elemezték a zsaruk. Az isaszegi őrsparancsnoknak feltűnt, bár, a férfi torzított hangon tette bejelentését, választékos, lassú beszédéből mintha rémlett volna, korábban már intézkedett vele szemben.

A gyors és alapos csapatmunka, nem utolsó sorban az isaszegi őrsparancsok kiváló füle meghozta a várt eredményt, nem egész két óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, és azonnal indultak érte.

A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy  ennek nincs értelme: megtört és beismerte, bejelentése valótlan volt.
A férfivel szemben a büntetőeljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai folytatják le. Forrás: police.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online