Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért érdemes kiberbiztosítást kötni a cégeknek?

2023-01-17 10:17:44

Az internetet korosztálytól függetlenül szinte mindenki használja. A gyerekek is leülnek a különböző játékok és streaming szolgáltatások elé, a fiataloktól az idősekig minden korosztály használja a közösségi média felületeket, videómegosztó szolgáltatásokat, és akkor még csak a szórakozásról beszéltünk.

Sokaknak a munkájához is elengedhetetlen a netes felületek használata, de mára már a legtöbben rendelkeznek internetbank-hozzáféréssel is. Márpedig, ha pesszimista módon közelítjük meg a dolgokat, ez számtalan támadási felületet is jelent egyúttal.

Mi is az a kiberbűnözés?
Az amerikai filmekben már évekkel ezelőtt is népszerű volt a hackerek ábrázolása, akik néhány kattintással és gombnyomással varázsoltak a monitorukra betűfelhőket pillanatok alatt, amiből kiszűrhették azokat az információkat, amikre a főhősnek éppen szüksége volt. De ez nem minden esetben egy pozitív hozadékú eljárás.

A Te cégedre mekkora fenyegetettséget jelent a hackerek ténykedése? Biztosítsd a vállalkozásodat a modern kor veszélyei ellen is! Válogass online vállalati biztosítások közül, és találd meg a profilodhoz leginkább illő csomagot!

A hackerek azonban nem csak akkor tudnak kárt okozni, ha utalást indítanak a banki felületeinkről, hanem sok esetben már abból is probléma lehet, ha egy konkurens cég megszerzi a vevőink adatait, hogy elszipolyozhassa őket, felhasználói és vásárlási szokásaik ismeretében pedig nem is lesz nehéz dolguk. A kárt felbecsülni egy ilyen helyzetben nagyon nehéz és összetett.

Kik az etikus hackerek?
Attól, hogy valaki behatóbban tanulmányozza a céges rendszereket gyenge pontok és hibák után kutatva, még nem feltétlenül lesz rossz ember, vagy egyenesen bűnöző. Az etikus hackerek sem a fejlesztői oldalon ülnek, hanem megpróbálnak több módon betörni az adott vállalat rendszerébe. Viszont ahelyett, hogy visszaélnének a kínálkozó lehetőségekkel, jelzik az üzemeltetők felé a hibákat, hogy ki lehessen küszöbölni azokat.

Egyes esetekben a vállalatok az ilyen szolgáltatást jutalomban részesítik, de az sem ritka, hogy az egyes fejlesztések után maga a vállalat keres meg egy etikus hackert, hogy vizsgálja át a rendszerüket hibák és anomáliák után kutatva.


Milyen támadásoktól lehet tartani?

Az internetes támadóknak is többnyire ugyanaz a célja: a pénzszerzés. Ezt az említett módokon felül úgy is meg tudják oldani, ha a szervezet tagjait különböző módokon zsarolni próbálják. Egy egyszerű zsarolóvírus is nagy fejtörést okozhat, ha titkosítja a teljes dokumentum listát addig, míg az illetékes(ek) ki nem fizetik a kért összeget, de sok esetben magánszemélyeket is megtalálnak azzal, hogy információkat szivárogtatnak ki róluk. Márpedig ilyenkor sokan megijednek, hogy szégyellnivaló akadhat a keresési előzményeikben, vagy akár a gépükön tárolt file-ok között. Érdemes tehát bebiztosítani magunkat az efféle támadások ellen. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online