Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: egy komoly kihagyáson múlt a gödöllői hatos Diósgyőr elleni pontszerzése

2023-01-14 18:58:09

NB I. Liga, 10. forduló:
Gödöllői RC – Diósgyőri VTK 1-3
(-20, 23, -16, -18)

A 2022/2023-as idényben negyedszer találkozott egymással a két csapat tétmérkőzésen. Az eddigi három összecsapást (két Magyar Kupa nyolcaddöntő és egy bajnoki) a borsodiak nyerték, úgy, hogy a gödöllői hatos mindössze egy szettet tudott megcsípni. Az előzmények ismeretében a listavezető elleni derbi kevésbé a házigazdáknak állt.

Más kérdés, hogy a korábbi ütközetek óta több hónap telt el, ami kellő idő arra, hogy változzon egy-egy csapat formája. Az első két játszmában annyi volt a legfőbb különbség, hogy a derekasan küzdő gödöllőiek a nyitó szettet hárompontos vezetésről (18-15) elbukták, a másodikat viszont 17-14-es előnyről nagy csatában behúzták.

A harmadik szett elején alaposan rálépett a gázpedálra Szalay Attila együttese (9-1), csakhogy a diósgyőriek egy, számukra kedvező, a gödöllői oldalon „beszorult” állásrendet kihasználva felzárkóztak, majd 11-nél utolérték a házigazdákat. Ekkor új, izgalmakban igencsak bővelkedő mérkőzésrész kezdődött, aminek végén a játék minden elemében hatékonyabb, 24-7-es részeredményt(!) produkáló vendégek örülhettek. A hazaiakat ért hidegzuhany után kérdés volt, hogy képesek lesznek-e a gödöllői lányok a döntő játszma kicsikarására, vagy véget ér a találkozó. Az utóbbi forgatókönyv valósult meg, ezáltal városunk – a meccs bizonyos szakaszaiban kifejezetten ígéretesen teljesítő – hatosa pont nélkül maradt.

A Gödöllői RC csapata 15 ponttal, 17-17-es szett- és 764-735-ös pontaránnyal a 6. helyen áll az NB I. Liga bajnoki tabelláján. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
Következik: Gödöllői RC – TFSE január 21., szombat 17 óra, monori sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online