Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Segít a medencét tisztábbá varázsolni ez a hétköznapi anyag

2022-12-09 17:35:15

Az egyik legközönségesebb és leghétköznapibb anyag a homok. Talán nem is gondolnád, hogy manapság milyen sok területen nélkülözhetetlen segítőtársunk. Pedig csak egyszerű törmelék, különféle kőzetek és ásványi anyagok apró kis együttese, ami mindenféle „járművel” utazott: vízzel, széllel vagy akár még jég hátán is.

Csak nagyító alatt árulja el jobban titkait, de akkor – az avatott szeműeknek – kiderülhet, hogy honnan is ered, miből született. Eredetileg lehet ez csiga, kagyló, üvegdarab vagy valamilyen ásvány.

Pofonegyszerű működési elv

A Medence Óriás webáruházban homokszűrők gazdag választékát találod. Pont mint sok nagyváros természetes víztisztító rendszerei, a felszín alatti homokos rétegek, úgy segít a vízforgatóval egybeépített homokkal megtöltött szűrőberendezés a medencében lévő víz folyamatos tisztán tartásában.

Nagyon egyszerű ez a folyamat: a szivattyú mozgatja a vizet, ez össze van kötve a homokszűrős vízforgatóval. A medence vize bekerül a szűrőbe, és ott a homok csapdába ejti a szennyeződések nagy részét. Emiatt neked nem kell majd olyan gyakran porszívóznod a medencét, mert ez az okos szerkezet elvégzi a tisztítás nagy részét.

Persze, a rendszeres karbantartás hiányában elég hamar összegyűlhet nagyon sokféle kellemetlen és olykor bizony nem kevés veszélyt jelentő szennyezőanyag a medence vizében. Lerakódhatnak a medence falán is, és akkor bizony már nem lesz elegendő csak a nagyobb mennyiségű vegyszerezés, hanem – nem olcsó – vízcsere és hosszas takarítás lehet a következmény.

Hogy a vízhigiénia még tökéletesebb legyen

A medence homokszűrő hatékonyságát és élettartamát azzal növelheted, hogy felszerelsz közvetlenül elé egy szkimmert, ami lényegében egy hulladékcsapda, és a nagyobb szennyeződéseket meg tudja fogni. Ezzel hatékonyan meggátolhatod, hogy a nagyobb darabok hamar eltömítsék a nagyon hasznosan működő homokos szűrőközeget. Ezzel is segítheted tehát a homokszűrő sokkal tökéletesebb működését. Nem lényegtelen szempont, hogy mekkora szűrőberendezést választasz. Ezt a medence mérete szabja meg. A kapacitást általában köbméter/óra értékben szokták megadni. Ez azt jelenti, hogy egy óra leforgása alatt mekkora mennyiségű víz megtisztítását képes majd elvégezni a készülék. Vásárlás előtt tehát kell egy kis matek.

Mint a természetben

Hogy mindig igazán tiszta és veszélytelen vízben pancsolhass te, a családod és a barátaid is, ez az egyszerű, a természet bölcsességét alkalmazó remek tisztítási módszer is nagymértékben hozzájárul. Ehhez azonban biztosítanod kell majd, hogy naponta legalább két alkalommal áthaladjon a medence teljes vízmennyisége a homokkal teli szűrőközegen. Csak ebben az esetben képes kifejteni maximális hatását és biztosítani a hatékonyságot. A szűrőközeget időnként ki kell cserélni, ám a gazdaságos homokszűrős vízforgatóknál ezt elegendő csak két-három évenként. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online