Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy gödöllői drogfogásból indult a hálózat felszámolása

2022-12-01 10:18:11

Egy tavalyi gödöllői drogfogást vittek tovább a Pest megyei felderítők, majd ügyükre rácsatlakoztattak egy nagykátai nyomozást. Elvágtak egy igen komolynak számító ellátó hálózatot, miután az azt működtető nőt és végrehajtóit elfogták. Meg, persze, jelentős mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív anyagot is kivontak a forgalomból.

Egy turai ház előtt intettek le a rendőrök 2021. augusztus 25-én egy helyi sofőrt. A kocsiban táska, a táskában cipős doboz, a dobozban zacskó, benne több mint 1 kg rózsaszín, kristályos anyag volt. A szakértő szerint etil-hexedront tartalmazott, ami kábítószernek minősül. A jelentős mennyiség alapján a nyomozást a megyei felderítők vették át. Egy éven keresztül gyűjtötték az információkat, hogy visszafejthessék a szálakat és kiderüljön, honnan és kitől származott a drog.

Kiderítették, hogy a turai címre Dabasról érkezett a csomag, a sofőr egy nőtől kapta a szállításra vonatkozó utasításokat. Hétről hétre, hónapról hónapra egyre több bizonyíték gyűlt össze, miközben azt is kitisztázták, egy, a Nagykátai Rendőrkapitányságon folyamatban lévő nyomozás érintettje is a megyei felderítés célszemélyének számító nőtől vásárol. A szálakat összefésülték és együttes erővel tervezték meg a rajtaütéseket.

Több egység indult a napokban a meghatározott célállomásokra. Csány településen állták útját annak a 33 éves, tápiószentmártoni férfinek, akinek autójában közel 65 gramm, a szakértő szerint új pszichoaktív anyagnak minősülő szert találtak, amit nem sokkal korábban vett át ellátójától. A nagykátai nyomozók dolgoztak rá már egy ideje, miután megtudták, napi szinten árul drogot otthonában, amit átkutatva mérlegek, csomagolóanyagok és további kábítószergyanús anyagok kerültek elő. Cs. Róbert nem ismeretlen a hatóságok előtt, jelenleg több büntetőeljárás is folyik ellene. Profiltisztának mondható büntetőjogi előéletét most egy közlekedési bűncselekménnyel egészítette ki: korábbi, járművezetéstől eltiltó, jogerős bírósági határozat rendelkezését szegte meg, amikor volán mögé ült.

A férfi elfogásával egy időben egy csányi címen fékeztek rendőrautók - a viszonteladóit, köztük Cs. Róbertet is ellátó B. Szabináért mentek. A megtervezett és időzített rajtaütés nem csak a nő, hanem egy valkói férfi bilincselését is hozta: a nő utasításait fegyelmezetten végrehajtó P. Szilárdot is előállították. A B. Szabina tartózkodási helyén talált droggyanús anyag mennyiségét jóval meghaladta az a közel 2 kg, új pszichoaktív anyagnak számító fehér por csomag, amit egy óbudai mélygarázsban általa bérelt parkolóhelyen álló autóban találtak. A jármű kulcsát annak az S. Miklósnak a zsebe rejtette, akit egy B. Szabinához érkező autóból segítettek ki a rendőrök.

Miután mindenkit elfogtak, minden lakást, autót átkutattak, mindent – közel 1 millió forintot, több mint 2 kg kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, mérlegeket, csomagolóanyagokat – lefoglaltak, kezdődhettek a kihallgatások.
B. Szabina és Cs. Róbert nem tett vallomást, P. Szilárd tagadott, S. Miklós együttműködést mutatott.

A nyomozás eddigi állása szerint B. Szabina a mélygarázsban álló kocsiban depóztatta a szert. Az érintésmentességet szem előtt tartva a néha 2 kilogrammot nyomó drogcsomagokat P. Szilárd és S. Miklós vitte-hozta megbízójuk, B. Szabina utasításai szerint. Tovább adták viszonteladóiknak – többek között Cs. Róbertnek is –, akik aztán Tura, Bag, Tápiószentmárton térségében látták el ügyfélkörüket.

Cs. Róbert és S. Miklós ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés, B. Szabina, valamint P. Szilárd ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás. A rendőrség kezdeményezésére a bíróság azóta elrendelte Cs. Róbert, B. Szabina és P. Szilárd letartóztatását. Forrás: police.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online