Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szálloda-per: 300 milliót meghaladó gödöllői adóforint vált a botrányos ügy áldozatává

2022-11-30 10:47:44

Az aktuális cégnyilvántartást böngészve, megállapítható, hogy törölték a gödöllői székhelyű, egykoron az Erzsébet királyné Szállodát működtető, önkormányzati alapítási G-Magistratus Zrt- t. Mindez azt is jelenti, hogy megtörtént a cég felszámolása, ezáltal többet tudhatunk arról, hogy mi lett annak a 711 millió forintos (675 millió forint + kamata) gödöllői közpénznek a sorsa, amit az elvesztett szálloda-per miatt a városvezetésnek a cég számlájára kellett tavaly novemberben átutalni.

Információink szerint a pernyertes vállalkozást 219 millió forint illette meg ebből az összegből. Ezen felül az egyéb költségek (felszámoló díja, tartozások az adóhatóság felé, végrehajtási költség) „elvittek” 53 millió forintot, ezáltal az önkormányzat elvileg 439 millió forintra (711 millió – 272 millió) tarthat igényt a felszámolótól.
A matek azonban ezzel nem ér véget, hiszen a felperesi ügyvédi díjra 12 millió forintot, míg az alperest (önkormányzat) képviselő ügyvédi irodának – a jegyzőtől származó tájékoztatás alapján – 2011 és 2019 december vége között 52.006.250 forintot kellett megfizetni. Ha ezt a két költséget levonjuk a G-Magistratus felszámolásából megmaradt 439 millió forintból, valamivel kevesebb mint 375 millió forintra mérséklődik a szálloda-perrel összefüggésben a városi közkasszát érintő elszámolás „megtérülésként” felfogható pénzbevétele. Ennek ismeretében nem nehéz kiszámítani, hogy az összes tételt figyelembe véve, jelenlegi ismereteink alapján mindannyiunk pénzéből uszkve 336 millió forintot emésztett fel az elbukott szálloda-per.

Amennyiben a mintegy 75 millió forintos kivitelezői (felperesi) alapkövetelés vesszük alapul, a pernyertes gazdasági társaság hozzávetőlegesen háromszor annyi pénzhez jutott, mint, amit Gémesi György a nézete szerint nem megfelelő munkavégzés miatt visszatart(at)ott. Más kérdés, hogy a hibás vagy hiányos teljesítést a bírósági eljárás során nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Hogy a botrányos ügy teljes legyen, említést kell tenni arról is, hogy az önkormányzatnak elvileg van a bukás-nyerés egyenlegét javító több százmillió forintos kártérítési követelése az Öresund Kft-vel és annak alapító-tulajdonosával, Komlós Jánossal szemben. Csakhogy ezekben az ügyekben egyelőre inkább a kérdőjelek jelentik a biztosat, semmint az, hogy megvalósuljon a Bárdy Péter alpolgármester által tavaly november 29-én megfogalmazott „vágyálom”, miszerint: a gödöllői önkormányzat számára „sikertörténet” a szállodával kapcsolatos perek folyamata, aminek végén mintegy 200 millió forintos nyerő pozícióba kerülhet az önkormányzat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online