Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Gödöllői Arbo Park 90 millió forintos értékben megvalósult fejlesztéseit

2022-11-29 13:52:53

A Pilisi Parkerdő egyik legértékesebb turisztikai (és tudományos) központja a Gödöllői Erdészeti Arborétum, azaz: az Arbo Park. Az idén 120 éves erdészeti-tudományos célú növénygyűjtemény különlegessége, hogy a fajokat nem elszigetelten találjuk meg – mint más arborétumokban –, hanem a velük kialakult társulásokban, természetes környezetükben.

A Gödöllői Arbo Park ökoturisztikai szolgáltatásai az utóbbi időszakban teljesen megújultak: látványos ismeretterjesztő játszótér épült, új információs táblák kerültek ki, interaktív tájékoztató rendszer várja a látogatókat, és mindezt több fitneszpark, új bútorgarnitúrák pihenőhelyek, illemhely, valamint mobil színpad egészítik ki.

Az Arbo Park a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében, a „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát” című pályázat részeként újult meg. A projektgazda a Magyar Természetjáró Szövetség volt, a Pilisi Parkerdő Zrt. konzorciumi partnerként vett részt a pályázatban.

A Budai-hegység, a Pilis és a Gödöllői-hegység több területet átölelő, nagyszabású projekt teljes költségvetése kis híján elérte az 1,1 milliárd forintot volt, ebből a Pilisi Parkerdő fejlesztései csaknem 828 millió forinttal részesültek, mely összegből a gödöllői, Isaszegi útról megközelíthető Arbo Park területén csaknem 90 millió forint értékben valósultak meg beruházások.

A késő ősszel is csodálatos természeti környezetben lezajlott fejlesztések ünnepélyes átadását november 29-én rendezték meg. Az erdei piknikkel zárult eseményen részt vett Reinitz Gábor, Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója (képen jobbra), Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztályának főosztályvezetője (balra), Vécsey László, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője (jobbról a második) és dr. Seregi János, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökhelyettese (balról a második).


Köszöntőbeszédében Reinitz Gábor úgy fogalmazott, hogy nagy eredménynek tekinti a Gödöllői Erdészeti Arborétum Arbo Parkként történő megújítását, hiszen ide, a Gödöllői-dombság gyönyörű tájaira képes vonzani a látogatókat, és reméli, hogy Visegrád és a Pilis mellett ez lehet az egyik turisztikai centrum, amelyik segít abban, hogy az évi 30 millió látogató eloszlásával fenntarthatóbbá váljon a természetjárás a Pilisi Parkerdő területén.

- Az erdők lettek a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok. Az elmúlt évtized fejlesztései nélkül ezt a látogatószám-növekedést nem bírták volna el erdeink, megfelelő infrastruktúrával azonban az erdők képesek kiszolgálni a társadalmi igényeket úgy, hogy közben megőrizzük a természeti értékeket is – hangsúlyozta beszédében Szentpéteri Sándor. Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online