Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lelakatolt hulladékgyűjtő edényekkel próbálják megszüntetni a kukázást a Szőlő utcai lakótelepen

2022-11-20 11:07:25

A több szempontból is válságos időszak arra ösztökélte Gémesi György polgármestert, hogy bizonyos, fontos területek problémáinak kezelésére munkacsoportot hívjon életre. Ennek következtében jött létre a hulladékgazdálkodási egység is, amelynek tagjai az elmúlt hetekben többször is összedugták a fejüket.

A munkacsoport vezetője Gémesi György, aki – úgymond – helyettesének azt a Gyenes Szilárdot tette meg, akivel 2018 őszén gyakorlatilag „kéz a kézben” mondtak le a Zöld Híd Társulás és a kötelékébe tartozó Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft vezetéséről. Távozását követően a gödöllői polgármester bizalmasának tekinthető Gyenes Szilárd lakóhelyére, Balassagyarmatra fókuszált: 2019-ben a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület kompenzációs listájáról önkormányzati képviselővé választották, majd a 2022-es országgyűlési képviselőválasztáson a hatpárti ellenzéki összefogás (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) Nógrád megye 2-es számú választókerületi jelöltjeként – 23,95%-os támogatottságot elérve – nem jutott parlamenti mandátumhoz.
Hogy Gyenes Szilárd „rehabilitálása” miért volt szükséges, nem tudni, ám az kétségtelen, hogy a hulladékgazdálkodás területén számottevő szakmai tapasztalatokkal rendelkezik.

A munkacsoport ténykedésének lényege valójában az egyre szembetűnőbbé váló gödöllői „szemetes” állapotok felszámolását szorgalmazó javaslatok kidolgozása, és azok gyakorlati megvalósítása. Egyelőre annyi kézzelfogható dolog történt, hogy kísérleti jelleggel bevezetik a Szőlő utca 12-38. számú társasházaknál a hulladékgyűjtő konténerek lakattal történő zárhatóságát, annak érdekében, hogy az 1.100 literes edényeket csak az ott lakók és a szolgáltató emberei tudják használni. Az intézkedéstől a „kukázás” megszűnését, valamint a hulladékgyűjtők körüli szemetelés jelentős mérséklődését remélik a munkacsoport tagjai. Meglátjuk…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online