Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Országos rangsor élén a Gödöllő Török Ignác Gimnázium

2022-11-09 10:55:55

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium (TIG) áll a két tannyelvű képzést is indító középiskolák 2023-as HVG-rangsorának élén – olvasható az eduline.hu oldalon. A szakmai siker annak köszönhető, hogy a felvételi eredmények és a matematika-érettségi eredményei alapján a TIG diákjai érték el a legjobb összesített eredményt. A lista második helyén a budapesti Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium áll, amelyet a szintén fővárosi Karinthy Frigyes Gimnázium, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium, valamint a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium követ.

A két tannyelvű középiskolák évek óta a népszerűségi listák élén állnak, nem véletlen, hogy számos gimnáziumban többszörös a túljelentkezés. A végzősök ugyanis jellemzően felsőfokú nyelvvizsgát szereznek tanulmányaik végére, ami az itthoni egyetemi-főiskolai felvételin is nagy előny, a külföldi továbbtanuláshoz pedig egyenesen elengedhetetlen.

A HVG középiskolai rangsora október közepén jelent meg, a listákat a tizedikesek szövegértési és matematikai kompetenciamérésének eredményei, a magyar felsőoktatásba bekerülő diákok átlagpontszáma, valamint az érettségi eredmények alapján állították össze. A Petőfi Sándor utcai gimnázium angol-magyar két tanítási nyelvű képzéséről ide kattintva olvashatók további részletek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online