Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új szakaszba lépett a népszámlálás: Gödöllőn is felbukkanhatnak magukat igazolni nem tudó csalók!

2022-10-21 17:40:36

Október 19-én, szerdán lezárult a 2022-es népszámlálás online adatközlési szakasza. November 20-ig számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online kérdőívet.  Fontos tudni, hogy az összeíró időszakban az embereknek nem kell beengedniük a számlálóbiztost az ingatlanjaikba, mert az interjú az utcán, vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható.

Fontos tudnivaló, hogy a népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amin szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat.

Annak érdekében, hogy senki váljon trükkös lopás, vagy csalás áldozatává, érdemes körültekintőnek lenni. A számlálóbiztosról tájékoztatás kérhető a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143-as számán. Itt a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát.

Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére valaki bűncselekmény áldozatává válik, hívja az ingyenes 112-es segélyhívó számot.

A rendőrség munkatársai kérik, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatokat – mint, például: elkövető vagy elkövetők száma, személyleírása, az általuk használt gépjármű, vagy az ingatlanból történő távozásuk iránya – a lehetőségekhez képest pontosan adják át a rendőrség számára. Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online