Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői kastély is célállomása a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programnak

2022-09-21 10:34:45

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) honlapján megjelent tudósítás szerint a szeptember 20-i, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében lezajlott sajtótájékoztatón Móczár Gábor, a szervezet főigazgatója hangsúlyozta, hogy a most elinduló program fókuszában a nemzeti emlékezet és az örökségünkhöz való kapcsolódás áll, célja a fiatalok magyarságtudatának, nemzeti identitásának erősítése. Ennek keretében középiskolás diákok a nemzeti és történelmi emlékhelyekre történő látogatásuk során a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete által összeállított pedagógiai segédanyagokkal dolgozhatják fel a történelmünk kiemelkedő eseményeihez köthető helyszíneken látottakat.

A program keretében a tesztidőszakban öt emlékhely vesz részt: a Kossuth tér, azaz, az Országház és környezete, az esztergomi Várhegy és Víziváros, a mohácsi Nemzeti Emlékhely, a Gödöllői Királyi Kastély és a komáromi erődrendszer. A programra a tesztidőszak elindulásáig közel 200 középiskola jelentkezett. Az iskolai csoportok helyszínre jutását ingyenesen biztosítja a MÁV és reményeink szerint a későbbiekben a Volán is.

Az eseményen a NÖRI megállapodást kötött a Klebelsberg Központtal és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programban való együttműködésről. Az eseményen részt vett Kisfaludy László, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, valamint Péterfi Gábor, a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete elnökségi tagja, gödöllői önkormányzati képviselő (Szövetségben Gödöllőért).
Városunk emlékhelyét dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója képviselte a rendezvényen. Településünk műemlék-együttese 2014. június 8-a óta történelmi emlékhely.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online