Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan válaszd ki a legjobb fekhelyet a kedvenced számára?

2022-09-14 19:17:39

Ami a kutyaágyakat illeti, nincs mindegyik kutya számára megfelelő méret: a dán dogoknak és a csivaváknak is eltérőek az igényei, csakúgy, mint a kölyökkutyáknak és az idősebb kutyáknak.

Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb kutyafekhelyet, olyan alapvető információkra lesz szükséged, mint a kutya életkora és súlya, de az olyan konkrét részletek is fontosak lehetnek, mint – például – az alvási stílusuk.

Továbbá, fel kell mérned, hogy mi a legkényelmesebb a kutyád számára, különösen, ha figyelembe veszed, hogy mennyi időt tölt alvással. Az állatorvosok szerint ez a nap 80%-át is elérheti.

Találd ki, hová helyezed el a kutyafekhelyet!

A kutyafekhely vásárlása előtt nézz körül a ház belsejében, hogy találj egy olyan területet, ahol elhelyezheted. Van hely a kanapéd mellett, vagy a konyhádban egy üres rész? Esetleg a hálószobádban egy nagyon kis sarok?

Mérd meg kutyádat!
Ha tudod hová helyezed el az ágyat, és arról is van fogalmad, hogy mekkora legyen, a kutyádat sem árt megmérned, hogy biztosan elfér-e benne. Vegyél tehát egy mérőszalagot, és mérd meg az orrától a farkáig!

Továbbá súlyát is érdemes lemérned. Ez főként azért fontos, mert ha nagyobb a termete, akkor egy olyan ágyat kell választani számára, ami extra párnázással van ellátva.

Tartósság
A kutyád szeret mindent szétrágni? Ha igen, akkor mielőtt teljes elkeseredésedben feladnád az ötletet, hogy ágyat vásárolj a számára, érdemes körülnézned a tartósabb anyagból készült verziók között. Ezek ugyanis megakadályozzák, hogy a kutyád kárt tegyen bennük, és ennek tudatában te is könnyebben aludhatsz éjszaka.

Mosási útmutató
Miután kutyád néhány hétig használta az új ágyát, ideje megtisztítani, hogy frissen tartsd. Ha ezt nem teszed meg, akkor bizony az egész háznak kellemetlen szaga lesz. Ezáltal olyan kutyaágyat kell választani, amely rendkívül könnyen tisztítható. Sőt ideális esetben még levehető huzattal is rendelkezik, amit közvetlenül a mosógépbe lehet rakni.


Beltéren és kültéren is használható?

Amikor az első tavaszi és nyári napsugarak felütik a fejüket, akkor felmerülhet benned, hogy kihelyezed a kutyád fekhelyét a hátsó udvarra, vagy akár a következő parkba tett kirándulás alkalmával magaddal viszed.

Amennyiben ezt egy beltéri kutyafekhellyel próbálod megtenni, problémákba ütközhetsz. Ha ugyanis ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a beltéri kutyaágyak gyorsan tönkremehetnek. De vannak olyan típusai, amik kint és bent is használhatók.

Adj hozzá kiegészítőket az extra kényelem érdekében!
Ha szeretnéd, hogy a kedvenced a hideg téli hónapokban is otthonosan érezze magát, egy puha takaró vagy plüss huzat kültéri ágyakhoz kiváló módja annak, hogy extra meleget biztosítson. Abban az esetben pedig, hogy ha egy puha játékot vagy párnát hozzáadsz még, amit alvás közben ölelni tud, akkor az a kényelem netovábbját jelentheti.

A többféle stílusban, színben és méretben kapható ágyak révén biztosan találsz a kis „szőrös babád” egyéni alvási stílusához és alkatához illő lehetőségeket. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online