Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői környéki szervátültetett sportolók Európa-bajnoki sikerei

2022-09-03 15:12:49

Csak a házigazda Egyesült Királyság előzte meg a magyar csapatot az éremtáblán a Szervátültetettek és Művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán. A tizenkét sportág különböző korosztályaiban augusztus második felében megrendezett oxfordi viadalon összesen 41 arany-, 40 ezüst- és 42 bronzérmet harcoltak ki nemzetünk sportolói – olvasható a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A sikeres magyar versenyzők táborát kettő, Gödöllőhöz közeli településen élő sportoló is erősítette: a három éve veseátültetett Gubai György (Veresegyház) és a 2013 óta szívátültetett Juhász Zoltán (Vácszentlászló) mindent egybevetve hét éremmel térhettek haza a kontinensviadalról.

Gubai György (képen balra) gyermekkora óta sportol, az asztaliteniszezést dializáltként kezdte újra, majd a sikeres veseátültetést követően egyre nagyobb lendülettel folytatta. Hazai versenyeken már sikerrel szerepelt, azonban nemzetközi megmérettetésen most vett részt először.
Az Európa-bajnokság egyéni asztalitenisz-versenyén nagyon szoros meccsek után állhatott a dobogó harmadik fokára, majd a férfi párosok viadala után teljesült az igazi álma: veseátültetett asztaliteniszező társával, a derecskei Kóka Zoltánnal megszerezték a korosztályos Európa-bajnoki címet.


Juhász Zoltán (jobbra) sport iránti szeretete már kisgyermek korában kialakult: számára a rendszeres mozgás az egészséget, a fegyelmet, a kitartást és a pontosságot jelenti. A szívtranszplantáció után néhány hónappal fokozatosan tért vissza a sporthoz és ekkor csatlakozott a szervátültetettek bowling edzéseihez, majd később a petanque-csapathoz is.  Négy évvel ezelőtt már állhatott az Európa-bajnokság dobogóján, sőt, 2019-ben a Szervátültetettek Világjátékán is sikerrel szerepelt.
Az idei kontinensviadal egyéni bowling versenyét ezüstéremmel zárta, a férfipárosok versenyében – esztergomi veseátültetett társával, Könözsy Péterrel – a dobogó harmadik fokáig jutottak, majd a vegyespárosok bowlingversenyén – a veseátültetett zalaegerszegi Fitos Erikával – megszerezték a korosztályos Európa-bajnoki címet.
A petanque versenyen is dobogóra állhatott: az egyéni versenyen ezüstérmet szerzett, majd a férfipárosok versenyében – májtranszplantált petanque párjával, Nádasdy Józseffel – a dobogó felső fokáig jutottak. Fotó forrása: trapilap.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online