Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Törőcsik András halálhíre megrendítette az egykori gödöllői fociedzőt is

2022-07-09 16:58:25

Július 9-én érkezett a szomorú hír, miszerint: életének 68. évében elhunyt Törőcsik András (1955-2022) az Újpesti Dózsa legendás (1974-1985), a nemzeti válogatottban 45 alkalommal szerepelt és 12 gólig jutott labdarúgója. A Kese becenéven is ismert, pályán nyújtott teljesítménye alapján legendává vált, két világbajnokságon (1978 és 1982) részt vett magyar focista az utóbbi közel egy évtizedben súlyos betegségben szenvedett, halálát a hírek szerint tüdőgyulladás okozta.

A sokak számára a Táncolj, Törő! rigmusról is emlékezetes sportoló halálhíre kapcsán többen is megszólaltak. Köztük Garaba Imre, a magyar válogatott egykori védője (82 alkalom, 3 gól), a Gödöllő-Verzál LC NB II-es labdarúgó-csapatának vezetőedzője (1994-1995) is. A Nemzeti Sport online portálnak ezt nyilatkozta a Bp. Honvéd 40 éve az Év labdarúgójának választott futballistája:
-  Lesújtott a hír... Szerencsés vagyok, mert nemcsak ellene futballozhattam, hanem a válogatottban a csapattársa lehettem. Játékosként mindenki ismerte: zseni volt, nem lehetett rá felkészülni, sokszor becsapott, de azért néha nyertem ellene párharcot. Jobb volt mögötte játszani, mint szemben vele... Ami eszembe jut, hogy nagyon kedves, szerény fiú volt, akit nagyon bántott az igazságtalanság, és ha úgy érezte, valakit – nem feltétlenül őt, akár egy fiatalabb, ismeretlen társát – méltánytalanság ért, azonnal szólt. Néha nyersen, ám az nem volt kérdés, hogy az igazság oldalán állt. Nyílt szívű, igazi barát volt, iszonyú fájdalom volt látni őt az utolsó éveiben, és nagyon szomorú szívvel gondolok ma az ezernyi közös emlékünkre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online