Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan csillapítható az aranyér okozta fájdalom?

2022-05-19 08:59:10

Az aranyér okozta panaszok egyre több embert érintenek. A fájdalom, ami az egyik fő tünet, okozza a legnagyobb problémát a mindennapi életvitel során, ez sokak életét megkeseríti. Vajon, mit tehetünk, hova fordulhatunk panaszainkkal?

Az aranyér okozta fájdalom
Az aranyérnek több tünete is van, az egyik legismertebb azonban a végbélnyílás környéki fájdalom. Attól függően, milyen típusú az aranyér és mely stádiumban van, a fájdalom mértéke és időtartama különbözik.

Van, hogy nem is jelentkezik még ez a tünet, de más jellegzetességek utalnak már a betegségre: véres vagy nyálkás széklet, viszketés a végbélnyílásnál, nehezített székelés, gyulladás.

Mikor érezzük, hogy baj van, érdemes rögtön felkeresni egy szakorvost, aki a kivizsgálás során meg tudja állapítani, mi okozza a panaszokat. A Dr. Bánfalvi Aranyér Központba online időpontfoglalás is lehetséges, de sürgős esetekben telefonon érdemes jelentkezni. Tapasztalt orvosok, proktológusok fogadják a betegeket, és személyre szabott tanácsokkal tudnak szolgálni.

Ha úgy érzi, az aranyér okozta fájdalom elviselhetetlen, mindenképp kérjen időpontot a kivizsgálásra!

A külső aranyér okozta fájdalom
Azt kevesen tudják, hogy az aranyérnek két fajtája van: a belső és a külső. A külső aranyér során gyakoribb a fájdalomérzet, amikor a végbélnyílás mellett elhelyezkedő erekben vérrög alakul ki. Ez feszítő érzést okoz, mivel a bőr nem tágul ki eléggé.

A külső aranyér esetében jól kitapintható csomót észlelhetünk a végbélnyílásnál, kívül a testen. Mikor ülünk, sétálunk, még jobban fáj ez a terület, így megnehezíti a hétköznapokat.

Nem csoda, hogy legtöbbször ezekkel a panaszokkal keresik fel az orvost, hiszen sokszor elviselhetetlen a viszketés és a folyamatos, szúró fájdalom. A tünetek kezelésére alkalmasak a gyógyszertárban kapható kenőcsök, kúpok is, és javasolt az ülőfürdő alkalmazása is.

A külső aranyér tünetei általában pár nap után elmúlnak, a vérrög felszívódik, a bőr kitágul. Esztétikai és higiéniai problémát jelenthet azonban a hátramaradt bőrfüggelék, így mégis érdemes szakemberhez fordulni, aki el tudja távolítani ezt a bőrdarabot, elejét véve a további problémáknak.


A belső aranyér fájdalma

A belső aranyér kevésbé fáj, legalábbis a betegség első szakaszaiban. Nem olyan intenzív, mint a külső aranyér során tapasztalható, inkább nyilalló, tompa, főleg székelésnél jelentkezik.

A belső aranyér esetében ugyanis bent sérül meg az ér, amit a véres, nyálkás széklet jelezhet elsősorban.

A betegség előrehaladtával azonban újabb tünetek jönnek, a belső aranyér kívülre kerülhet, s idő múltával már nem is helyezhető vissza. A záróizom reflexszerű összehúzódása megakadályozza, hogy a belső aranyér visszakerüljön a testbe. A fájdalom jelentkezése itt már mutatja, hogy a végső, negyedik stádiumhoz érkezett a betegség.

Ekkor valóban elkerülhetetlen egy proktológus felkeresése! Ne várjunk idáig, jobb, ha minél előbb orvoshoz fordulunk, mikor jelentkeznek az első panaszok! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online