Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyaralás vagy költözködés? Szállítsd a holmidat biztonságosan!

2022-05-17 18:11:36

Számtalan olyan helyzet fordul elő életünk során, amikor kisebb vagy nagyobb csomagokat kell szállítanunk, és az, aki a holmiját, az autóját és természetesen saját magát is biztonságban szeretné tudni, gondoskodik azok megfelelő rögzítéséről is.

Szakszerű megoldások mindenkinek
Az Elefántszerszám.hu Webáruház lekötőpántjai között a hivatásos sofőrők, szállítmányozással foglalkozó cégek számára nélkülözhetetlen professzionális eszközöket találjuk meg, olyan egyszerűbb, ám hatásos és könnyen kezelhető megoldások mellett, mint például a gumipók. A lehetőségek sokfélék, így a csomag nagyságától, valamint a szállításra alkalmazott jármű jellemzőitől függően találunk eszközöket.

A különböző lekötőpántok, racsnis rakományrögzítők, rugalmas kötelek, takaróponyvák és választóhálók alkalmazásával a szállítani kívánt csomagok biztonságosan megérkezhetnek a célállomásra, miközben természetesen a csúszkálásból adódó balesetek miatt sem kell aggódni. Milyen problémát okozhat a raktérben vagy akár személyautóban rögzítetlenül vitt rakomány?



Kerüljük el a veszélyeket!

Értelemszerűen minél nagyobb súlyról van szó, annál inkább kihathat a jármű stabilitására is az, ha rögzítés nélkül szállítunk benne valamit.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, nem is kell nagy dologra gondolni, elég egy hirtelen fékezés, egy nagyobb kanyar vagy egy váratlan méretes kátyú, s máris megtörténhet a baj, az autó akár fel is borulhat, akár a sofőr - elveszítve az uralmát felette - okozhat balesetet például egy másik járművel közlekedőnek, de – például – városban közlekedve akár a járdán sétálók sincsenek biztonságban. Elképzelni is szörnyű.

Tartsuk be az előírásokat!
Az áruszállítással foglalkozók számára különböző előírások is meghatározzák a helyes és szükséges módját a raktérben történő csomagok szállításának. Ettől eltérni nemcsak a büntetés elkerülése miatt ildomos, hanem a balesetek elkerülése végett is.

Annak, aki éppen valamilyen nagyobb holmit szeretne szállítani egyik pontból a másikba vagy költözködik, esetleg nyaralni készül, nem készültek részletes szabályok, ám a balesetek végett neki is gondoskodnia kell a biztonságos rögzítésről.

Ehhez érdemes átgondolni a kocsi súlypontját, és minél inkább középre terhelni a nehéz dolgokat, hogy se jobbra, se balra ne húzhassa el a csomag a járművet.

Emellett feltétlenül gondoskodni kell a biztos rögzítésről is. Inkább használjunk plusz egy gumipókot, minthogy az ezen történő spórolás miatt kerüljünk mi, esetleg még mások is valódi bajba.

Sose feledjük, hogy jobb félni, mint megijedni. Bizony a mondás valóban igaz, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire voltunk alaposak és megfontoltak, avagy éppen ellenkezőleg, gondatlanok. Ha már megtörtént a baj, hiába bánjuk a dolgot, visszacsinálni nem tudjuk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online