Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Te emlékszel még az első gyerekbiciklidre? Lássuk, mi változott azóta!

2022-05-13 18:57:21

Tisztán látom magam előtt azt a pillanatot, amikor először ültem gyerekbiciklire. Azt mondják, hogy a bringával történő első találkozás a gyermek életében rendkívül meghatározó, hiszen ilyenkor dől el, hogy megszeretjük vagy megutáljuk a kerékpározást. Szerencsére, én nagyon megszerettem.

Szülőként nagyon körültekintően kell bringát választanunk, hiszen a gyerekek számára sem mindegy, hogy milyen darabon ülhetnek először. Lássuk, hogy milyen lehetőségeink vannak!

Az első bicikli örökre szól
Az első bicikli örökre szól. Hidd el! A gyerek erre tökéletesen fog emlékezni, míg gyermekkorának más bringáit lehet, könnyebben elfelejti. De ennek emlékezni fog a színére, a matricáira és még lehet, hogy a márkájára is.

Az első elindulás mindig a pótkerékkel történik, majd ezt követi annak leszerelése. Na igen, ez járhat némi fájdalommal, hiszen kisebb-nagyobb esésekkel is szembe kell néznie a gyereknek. De ami pillanatnyi drámának tűnik, az később igencsak nagy mosolyt csal majd az arcára. Aztán futóbiciklit kap, ami általában egy meghatározó élmény számára. Végül megkapja azt, amire mindig is vágyott; a „nagyfiús”, „nagylányos” darabot.

A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop gyerekbiciklijei között kedvetekre válogathattok a szebbnél szebb bringák között!


Hogyan válasszunk minőségi bicajt a kicsinek?

Sokan a megfizethetőségre törekednek, ami valóban fontos, azonban igazából a minőség éppen ilyen lényeges lesz. A jól megválasztott modellt a kicsi majd idővel továbbadhatja valamely családtagjának, miután kinőtte. De, akár az első kistestvér is megörökölheti.

A kiválasztás során általában mindig a gyermek méreteit kell figyelembe venni, hiszen a kora becsapós lehet!

Mikor kezdjen el tekerni a gyerek?
A kicsi „biciklista” korosztály már 3-5 évesen is szelheti a járda útjait. A 12 colos és a 16 colos darabokat forgalmazzák számukra, amiket pótkerékkel is el lehet látni. Ebben az időszakban ugyanis még az első az egyensúlyérzék segítése és kifejlesztése.

A nagyobb gyerkőcök már pótkerék nélkül is boldogulnak, és akár a családi túrákon is velünk tarthatnak. A gyermek kerékpárok általában 24 colos méretig tartanak, akinek ennél nagyobb vázra van szüksége, az nyugodtan beszerezhet 26 colos bicajt is.

A legmegbízhatóbb márkák
Ahogyan azt már a cikk elején is említettük, a gyerekek számára csak minőségi kerékpárokat érdemes venni, hogy minél nagyobb élményben lehessen részük, és hogy minél speciálisabb körülmények között sajátíthassák el a mozdulatokat.

A legmegbízhatóbb márkák közé a Neuzer, a Hauser, a Capriolo, a Csepel és a Koliken sorolható.

Remélem, hogy segíthettem nektek a megfelelő gyerekbicikli kiválasztásában, amennyiben a fentebb említett szempontokhoz igazodsz, biztosan jó döntést hozol majd! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online