Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Veszteséges üzlet volt tavaly a gödöllői szennyvíz-szippantás

2022-04-28 10:44:50

Immár hét éve, 2015 márciusa óta ugyanaz a vállalkozó, Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó kötelező feladatot Gödöllő közigazgatási területén. Ráadásul, egy tavalyi, a járványügyi veszélyhelyzeti intézkedések miatti polgármesteri döntés értelmében – a 2021-et nem számítva –a következő három plusz egy évre is a szóban forgó vállalkozónak van érvényes szerződése a tevékenység folytatására településünkön.

Szepesi Zoltán tavaly benyújtott pályázatában úgy kalkulált, hogy Gödöllőre vetítve (290 ingatlannal és 2 ezer köbméter szennyvíz mennyiséggel számolva), éves szinten bruttó 8,7 millió forintos bevételre tehet szert, miközben kiadásai kevéssel több mint 7,1 millió forintra rúgnak, így a város bizonyos részeit érintő szolgáltatás bruttó 1,6 millió forint körüli éves nyereséget eredményez(het) számára.

A szerződéshosszabbítással érintett első esztendő, a 2021-es igencsak rácáfolt az előzetes kalkulációra. A gödöllői képviselőtestület tagjai április 21-i ülésükön mélyülhettek el a vállalkozó szakmai beszámolójában, amiből kiderült, hogy a tavaly 8 százalékkal megemelt tarifák alkalmazásával – nettó értéken számolva – közel 105 ezer forintos vesztesége keletkezett Szepesi Zoltánnak.
A negatív egyenleg fő oka abban keresendő, hogy a meghatározott 234 helyi ingatlan közül mindössze 59 tulajdonosa vette igénybe a szolgáltatást az elmúlt esztendőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online