Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tornáztasd az elméd történelmi kérdésekkel!

2022-04-19 13:16:42

Az általános és a középiskolában megtanuljuk azokat a dolgokat, amik az alapvető műveltség részét képezik. Ennek keretein belül rengeteg ismeretet szívhatunk magunkba hazánk és a világ történelme kapcsán.

Bár, néhányan kétlik, hogy ennek van gyakorlati haszna, az azonban bizonyos, hogy elménk karbantartása szempontjából mindenképpen hasznos, ha kiskorunktól fogva tornáztatjuk az agyunkat. Viszont nem volna szerencsés erről a hasznos szokásról megfeledkezni akkor sem, ha kikerülünk az iskolapadokból. Annak ellenére, hogy könyvek olvasgatására a hétköznapok során nem mindenkinek marad ideje, egy-egy kvízjátékra azonban még az ebédszünetben is időt szakíthatunk.

A kvízek ugyanis nemcsak szórakoztatóak, hanem érdekesek, hasznosak is lehetnek. Különösképpen igaz ez a történelmi kvízekre, amik segítségével megkopott ismereteinket eleveníthetjük fel.

Emlékszel még a görög mitológiára?

Mindannyian tanultunk a görögökről, akik számos istenséget tiszteltek. Ezeknek az isteneknek bizony cseppet sem volt unalmas az élete, Zeusznak például istennőktől és halandóktól is született gyermeke a legenda szerint.

Bár kétségkívül Zeusz a leghíresebb görög isten, nem ő volt az egyetlen. Az ókori görög mitológia szerint összesen tizenkét isten volt, akik az Olümposz hegy legtetején éltek. Összesen egyébként tizennyolc különböző istent tartanak számon ölümposziként, ám egy időben csak tizenketten voltak. Közös még bennük, hogy mindannyian a Titánok és a Titaniszok leszármazottai voltak.

Az isteneket különféle rokoni és szerelmi szálak fűzték egymáshoz. Zeusz egyik fia maga Minósz király volt a mitológia szerint, de ugyancsak Zeusz gyermeke volt Árész is. Apollón és Kalliopé gyermeke volt Orpheusz. Apollónnak pedig Artemisz volt a testvére. Perszephoné volt az alvilág urának, Hádésznak a felesége, míg Apollón felesége egy múzsa volt Thalia személyében.


Más témában is próbára tennéd magad?

Ha szeretnéd, más témákban is próbára teheted a tudásodat és a szerencsédet. Vannak magyar történelmi csatákra, a rendszerváltás körüli Magyarországra vagy akár középkori történelmi eseményekre vonatkozó kérdéssorok is.

A történelmi kvízek mellett irodalmi, földrajzi és gasztronómiai kvízjátékokat is találsz a Keresztlabda weboldalán. Ha a lexikális tudásod helyett inkább a matematikai és logikai játékokat kedveled, akkor is megtalálod ezen a honlapon a számításaidat, szó szerint! A napi feladatok között olyan egykérdéses fejtörőket találsz, amelyek megfejtéséhez sok türelemre és találékonyságra lesz szükséged. Ha nem jössz rá a megfejtésre, ne csüggedj, hiszen a Kvízkuckó nevű Facebook-csoportban segítenek más, kvízjátékokat kedvelők, hogy rájöjj a megoldás menetére. Így nemcsak a megoldást fogod megtudni, hanem ötletet meríthetsz annak kapcsán, hogy a következő feladvány esetében hogyan gondolkodj. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online